Hedersmord misstänks i Småland

Pojkvän knivhöggs till döds

NYHETER

En hel familj har anhållits misstänkta för delaktighet i ett misstänkt hedersmord.

Offret var en 20-årig pojkvän till en dotter i familjen.

Socialtjänsten hittade honom knivhuggen till döds.

Förutom mamman och pappan är två tonåringar anhållna i den familj som bor i lägenheten där 20-åringen hittades död i fredags.

- Under söndagen har de anhållna gjort vissa medgivanden om inblandning i händelsen, men vad som sagts av vem vill vi inte berätta, säger polisens informatör Ulf Karlsson till TT.

Polisen har fått veta att den mördade 20-åringen sedan tidigare har umgåtts med dottern i familjen och har även fått uppgifter om att de två ska ha haft ett förhållande.

- Mordet kan förstås ha haft med det att göra, att familjen inte har accepterat pojkvännen. Eller så har det hänt i hastigt mod därför att man blivit ovänner eller liknande. Men man kan inte bortse från att relationen kan ligga bakom, säger Ulf Karlsson.

Fler undersökningar

Eventuellt skulle fler förhör hållas med de anhållna under söndagen och de skulle också genomgå medicinska undersökningar.

Samtidigt skulle en teknisk undersökning ge svar på om den kniv som tagits i beslag i lägenheten är mordvapnet.

Mordet inträffade troligen tidigare i veckan och det var något av en slump att den mördade hittades i fredags. Då hade familjen som bor i lägenheten uteblivit från flera möten med ortens socialförvaltning och personalen där började undra om något hänt och om familjen alls bodde kvar.

Gick själva till polisen

Med hjälp av polis tog man sig in i lägenheten och upptäckte då den döde 20-åringen. I samband med detta berättade grannar och andra boende i huset om mycket oväsen och "ett väldigt liv" från lägenheten under natten mot onsdagen. Polisen utgår därför ifrån att det var då mordet skedde.

De fyra familjemedlemmarna kom själva in på polisstationen på lördagskvällen och anhölls senare av en jouråklagare.

Britt Ledberg/TT Håkan Okonofua/TT