Våldtogs - bland folk

Mannen ville ha hjälp - sen tog han strupgrepp

Foto: Per-Olof Sännås
Svårt chockad Kvinnan attackerades på väg in i sin port. mannen drog in henne i ett buskage och fullbordade våldtäkten.
NYHETER

Mannen tog strupgrepp på den 33-åriga kvinnan så att hon inte kunde andas - eller skrika.

Sedan våldtog han henne bakom en buske.

Flera personer gick förbi utan att förstå vad som hände.

Våldtäkten begicks igår natt vid en gångväg intill Vita Bergsparken på Södermalm i Stockholm.

Den 33-åriga kvinnan hade precis kommit hem med taxi när hon träffade våldtäktsmannen som frågade henne om vägen till tunnelbanan.

Försökte hjälpa

- Mannen pratade bara spanska så kvinnan försökte hjälpa honom så gott hon kunde med teckenspråk, säger Hans-

Erik Carlström, stationsbefäl vid polisen på Södermalm.

Sprang ikapp

När kvinnan sedan skulle gå in genom sin port hörde hon hur mannen kom springande bakom henne. Han slet med henne bakom ett litet buskage på en gångväg mellan Malmgårdsvägen och Renstiernas gata.

Sedan våldtog han henne.

- Han tog ett rejält strypgrepp. Hon kunde varken andas eller skrika på hjälp, och trodde att han skulle döda henne. Det handlar om en riktigt ful våldtäkt, säger Hans-Erik Carlström.

- Hon försökte sparka på honom och rulla bort. Men då höll han bara ännu hårdare runt halsen på henne, säger Evert Norberg vid Södermalmspolisen.

Folk i rörelse

Den fullbordade våldtäkten skedde strax

efter klockan halv fyra igår morse. Trots den sena timmen var det folk i rörelse. Enligt polisen passerade flera personer platsen utan att upptäcka det

brutala övergreppet bakom buskaget bara några meter bort.

Säkrat spår

Polisens tekniker har gjort ett flertal viktiga fynd på platsen. En dna-analys kommer att genomföras och Hans-Erik Carlström tror att gärningsmannen kommer att gripas.

- Vi har ett väldigt bra signalement att gå på. I kombination med de spår vi säkrat ger det goda förutsättningar att ta honom, säger han.

Liknande fall

Efter våldtäkten försvann gärningsmannen springande från platsen. Kvinnan lyckades stoppa en bilist som tillkallade polis och ambulans. Hon är svårt chockad och har strypmärken på halsen.

- Nu går vi igenom en lång rad andra våldtäkter för att se om det finns likheter i gärningsmannens beteende. Vi har ett våldtäktsförsök i oktober som är extra intressant. Den här typen av män brukar inte nöja sig med en gång, säger Evert Norberg.

Tidigare artiklar

Olle Castelius