Kolla in nya Aftonbladet

Nu blir tidningen tv - i nya digitala marknätet

bakom kameran Det här är tv-redaktionen på aftonbladet.se. De sänder nöje och nyheter varje dag. Obs! MONTAGE
NYHETER

Redan i vår kan ni se

Aftonbladets nya Storstads-tv i er teve.

Gratis.

-Det är en ny spännande utmaning för oss, säger Aftonbladets chefredaktör Anders Gerdin.

När det digitala marknätet ska utökas i början av nästa år ska tre eller fyra nya kanaler släppas in. De ska utses från de tio kanaler som Radio- och tv-verket valt ut från de 34 kanaler som lämnat in ansökan om att få vara med och sända.

Plats för tre kanaler

Radio- och tv-verkets förslag lämnades i går till kulturdepartementet.

Aftonbladets Storstads-tv är en av fyra gratiskanaler som Radio- och tv-verket valt ut.

De övriga tre är Axess Television ägd av Axel och Margareta Ax:son Johnsons stiftelse för allmännyttiga ändamål, TV4:s Sverigekanalen och Seniorkanalen som ägs av Stenbecksgruppens Viasat.

Det digitala marknätet har plats för minst tre nya kanaler utöver de som redan finns. Men statliga Teracom som äger nätet ska undersöka om det är tekniskt möjligt att få in ytterligare en kanal.

"För få är gratis"

-Utbudet av kanaler i det svenska marknätet är bra. Men jag tycker att det är för få kanaler som sänder gratis. Därför kommer jag att lägga stor vikt vid det i den slutliga bedömningen, säger kulturminister Leif Pagrotsky.

Det stora antalet ansökningar gör att regeringens beslut om vilka kanaler som slutligen får vara med inte kommer förrän under första kvartalet nästa år.

100000 tittare - i dag

-Jag hoppas och tror att regeringen inser att Aftonbladet fungerar som en förmedlare av nyheter, sport och nöje även i tv-mediet, säger Aftonbladets chefredaktör Anders Gerdin.

På aftonbladet.se är glädjen stor över beskedet från Radio- och tv-verket. Antalet tittare som ser tv-sändningarna över internet ökar hela tiden och är nu uppe över 100000 unika besökare per dag.

DE KAN FÅ SÄNDA TV I NYA NÄTET

Radio- och tv-verket rekommenderar tio kanaler för det nya digitala marknätet:

KOLLA PÅ AFTONBLADET I DIN DATOR

Peter Pettersson