Han kan få dödsstraff

Popidolen Gary Glitter hade sex med 12-åringar

NYHETER

LONDON

En tolvårig flicka har berättat för polisen hur hon fick 75 kronor för att ha sex med Gary Glitter, 61.

Nu riskerar förre rockstjärnan att dömas till döden för barnvåldtäkt.

"HAN BETALADE 75 KR" En tolvårig flicka har vittnat om att hon fick 75 kronor varje gång hon hade sex med Gary Glitter i hans villa i Vietnam. Flickan på bilden är inte inblandad.

I lördags greps Glitter på flygplatsen i Ho Chi Minh, på väg till Bangkok.

Vietnamesiska myndigheter ville förhöra honom sedan det framkommit misstankar om att han haft sex med två flickor under 18 år.

Togs till hans hus

Flickorna har berättat hur de togs till Glitters villa vid havet.

Där fick de motsvarande 75 kronor var för att ha sex med honom.

En av flickorna var 18 år, den andra bara 12.

Därmed har åklagarmyndighet underlag för att åtala Glitter - vars riktiga namn är Paul Francis Gadd - för barnvåldtäkt, ett brott som ger dödsstraff i Vietnam.

Enligt brittiska Evening Standard ska Glitter ha haft sex med tolvåringen vid tre tillfällen. Varje gång fick hon 75 kronor.

- Att ha sex med en tolvårig flicka, vare sig hon är med på det eller inte, rubriceras som våldtäkt , säger en taleskvinna för polisen.

Inga bevis

Sedan Glitter flyttade till Vietnam i mars i år har det kommit flera rapporter om att han ska ha haft sexuellt umgänge med minderåriga utan att det kunnat bevisas.

Under måndagens förhör nekade Glitter till att han haft sex med de två flickorna, uppgav vietnamesisk polis på tisdagen enligt nyhetsbyrån AP.

Lämnade in dator - med barnporr i datorn

Christoffer Bjäreborn, Sara Ångström