25-årig lärarinna förförde 14-årig elev

Dömdes i dag till tre års husarrest

Foto: AP
Debra Lafave lämnar rätten tillsammans med sin advokat John Fitzgibbons.
NYHETER

25-åriga lärarinnan Debra Lafave tyckte äktenskapet gick på sparlåga och skaffade sig en 14-årig älskare.

På tisdagen dömdes hon till skyddstillsyn, husarrest och ett förbud att ha kontakt med barn.

Foto: AP
Hennes advokat ansåg att hon var för snygg för att dömas till fängelse. Genom att erkänna brottet klarade hon sig undan med skyddstillsyn och husarrest.

På tisdagen stod hon inför rätta i Tampa, Florida. Debra Lafave hade ett bra jobb som lärare i en högstadieskola och var nygift när hon träffade den 14-årige pojken. Han har berättat i polisförhör att han lärde känna lärarinnan på väg tillbaka från en skolresa till Sea World i Orlando i maj 2004, uppger AP.

Hade sex i klassrummet och i bilen

Lafave var gift men tyckte inte att hennes äktenskap var tillfredsställande nog. Hon inledde ett förhållande med pojken och enligt honom hade de sex i klassrummet, i hennes hus och i baksätet på hennes bil som pojkens 15-åriga kusin körde.

När pojkens föräldrar upptäckte att han och Lafave hade sex kontaktade de polisen som fick tillstånd att avlyssna deras konversation över telefon, snart därefter kunde lärarinnan gripas.

– Jag tar fullt ansvar för mina handlingar, sade Lafave i rätten på tisdagen, samtidigt som hon erkände sig skyldig till åtalspunkterna. Genom att erkänna brottet fick hon en mildare dom än brukligt i liknande fall:

Tre års husarrest.

Sju års skyddstillsyn.

Hon får inte ha någon kontakt med pojken.

Hon får inte tjäna pengar på att sälja sin historia.

Hon får inte längre undervisa barn eller jobba som lärare.

Hon måste registrera sig som sexbrottsling.

Hon får inte ha någon kontakt med barn under 18 år utan en vuxen närvarande.

Hon får inte äga pornografiska eller obscena föremål, böcker eller filmer.

Trots domens många villkor kom Debra Lafave undan med rena förskräckelsen. Hade hon dömts till fängelse hade hon fått tillbringa närmare 30 år bakom lås och bom, uppger AP.

– Även pojkens föräldrar tycker det var en bra uppgörelse, nu behöver han inte vittna i rätten, säger åklagaren till Reuters.

"För snygg för fängelse" 

Lafaves advokat, John Fitzgibbons, är också han mycket nöjd med domen. Han fick mycket uppmärksamhet i juli när han påstod att hans klient var för snygg för att överleva i fängelse.

– Att skicka en ung attraktiv kvinna i ett sådant helvete är som kasta en bit rått kött till lejonen, säger han.

Läs mer om Lafave:

Therese Holmberg

ARTIKELN HANDLAR OM