Rotfyll på semestern

Tjäna tusenlappar – åk till Thailand

1 av 3
Inte bara sol och bad i Thailand.
NYHETER

Skippa vårdköerna och spara tusenlappar.

Nu har den thailändska sjukvården kommit till Stockholm.

Nu kan du förena nytta med nöje. Åk på solsemester till Thailand och passa under tiden på att operera dina ögon, fixa till din stela höft eller göra dina tänder vitare. Bangkok Phuket Hospital, som tog emot en mängd skadade svenskar under tsunaminkatastrofen, öppnar i morgon en klinik i Stockholm.

Inga väntetider

- Priserna är 30-40 procent lägre än hos den privata sjukvården i Sverige. Dessutom finns det inga väntetider i Thailand, säger Leif Erre, som driver kliniken.

I Stockholm får patienten träffa en svensk sköterska. Sedan går resan vidare till sjukhuset i Thailand, patienten bestämmer själv när. Leif Erre räknar med att cirka 150 till 200 personer åker i väg under det första året.

- Till en början skickar vi inte i väg patienter som är allvarligt eller akut sjuka. Vi inriktar oss på friskvård och enklare operationer. Men sjukhuset i Thailand är fullt utrustat och kan hantera allt från hjärtkirurgi till nageltrång, säger han.

God standard

Vården i Thailand sägs hålla god standard. Vårdförbundet säger varken bu eller bä till det nya konceptet.

- Jag utgår från att vården håller hög kvalitet där. Sen om den här affärsidén är bra för sjukvården i Sverige låter jag vara osagt, säger Ingrid Frisk, vice ordförande i Vårdförbundet.

Det går att tjäna tusenlappar

Jonas Andersson