Kryddat med humor

Asiatiska Mamadou döper rätterna efter filmer och sånger

1 av 4
NYHETER

Mamadou är en välkomnande asiat med pratglad personal.

Här serveras kryddstarka rätter som värmer gott i vintermörkret.

Mamadou har maträtter inspirerade från flera länder, asiatiskt är ett bra samlingsnamn. Det är prisvärt och vällagat, och medan man läser menyn kan man le åt vilka filmtitlar eller sångtexter de lekt med till rätterna.

"Fry me to the moon". "Lord of the wings". "Days of our rice".

Läckert i jordnötssås

Som tur är finns det beskrivningar av rätterna under.

"Lord of the wings" är friterade kycklingvingar, en het förrätt för 45 kronor. "Lock stock and two smoking bulls" är biff med jordnötssås, välkryddad läckerhet med jasminris och grönsaker för 125 kronor.

Billigt vegetariskt

"Fishy business" drar mer åt det thailändska hållet. En red snapper kryddad med citrongräs, lime, kokosmjölk, korianderblad och vitlök. Mycket läcker för 139 kronor. "Mumbo jumbo chicken" för 119 kronor doftar också Thailand.

Det finns även några bra, och billiga för 95 kronor, vegetariska rätter med ris och grönsaker eller risnudlar och grönsaker. Vår favorit bland förrätterna har blivit "Humpling dumplings", goda knyten för 55 kronor.

De flesta rätter finns som take away och är då lite billigare. Till dessert kan man förstås äta banan med glass, men hos Mamadou är bananen wokad.

En bra kvarterskrog, driven med hjärta och humor.

Matombudsmannen