Bland kitsh & kaptener

NYHETER

Skeppsbar och Debaser lever i en märklig symbios.

Om folk inte kommer in på det senare beger de sig raskt till det förra.

Eller så lurkar de här tills insläppet blir gratis.

Foto: GUNNAR SEIJBOLD

Det är en smärre kitschkavalkad.

Sittbås med pastellfärgad glasmosaik på båsväggarna och en stor glasmålning i taket. Det är en slags poor man"s Operabaren. Strösslat med fyrar, fartyg och sjökaptener.

Härlig grön drink

Drinkarna här smakar helt okej, som något man själv blandat till hemma och blivit extra nöjd med. Två som särskilt bör framhållas är P2, en ljusgrön vaniljvodkabaserad drink med härligt radioaktivt sken och ställets White Russian, som har en bra balans på smakerna.

Folkloren på Söder vet att berätta att ekonomiskt utmanade ungdomar brukar sitta här till halv två och kröka. Sedan går de till Debaser för de sista, och gratis, 90 minuterna.

Folkstormen har mattats av lite sen i somras, men på helgerna när det är dj är det kö utanför. Då spelas musik i källaren som tilltalar en tankad Debaserpublik, den typ av radiorock som de till vardags inte riktigt vill befatta sig med.

Enormt lättraggat

Denna inställning appliceras även på människor, med konsekvensen att det är enormt lättraggat här.

Mat som fajitas och kycklingspett serveras fram till 02.30, säkert uppskattat av folk som drabbats av prematur bakfyllehunger.

En godkänd bar, men utan tillströmningen av folk som vill begravas i jeans och randig tröja skulle den vara en i raden av sunkhak.

Barombudskvinnan

ARTIKELN HANDLAR OM