Livstids fängelse för dödlig vanvård

Föräldrarna lät Jessica, 7, svälta ihjäl

NYHETER

De var noga med att mata katten men lät dottern svälta ihjäl.

På fredagen dömdes sjuåriga Jessicas föräldrar till livstids fängelse.

Fallet har skakat hela Tyskland.

Det var i våras som historien uppdagades.

Invånarna i Hamburg chockades när flickans öde blev offentlig och borgmästaren i Hamburg ledde ett sorgetåg till kyrkogården där Jessica begravdes.

Den lilla flickan hittades i början av mars kvävd till döds i sina egna spyor på en madrass i parets hem, en lägenhet i Hamburg.

De alkoholiserade föräldrarna, en 36-årig mamma och 50-årig pappa, hade då ringt efter doktorn och sagt att deras lilla dotter var sjuk.

Det var läkaren som fann henne.

Flickan, som var i skolåldern, var svårt undernärd. Hon var 110 centimeter lång och vägde bara drygt 9 kilo - lika mycket som en välnärd ettåring.

Obduktionen visade att sjuåringen hade varit så desperat att hon ätit stora tussar av sitt eget hår. I hennes mage hittades ett kilo hår.

De inre organen visade att hon svultit under mycket lång tid och undernäringen hade gjort att hon inte utvecklats normalt.

Föräldrarna berättade inför domstolen att de hållit Jessica instängd i samma rum i fyra år, från 2001 tills hon hittades död.

Pappan sa i rätten att han inte hade något med saken att göra. Men han kunde inte svara på när han såg flickan sist, om det var i slutet av 2004 eller början av 2005 - trots att han bodde i lägenheten.

I Tyskland har paret kallats skräckföräldrarna.

Tidningen Spiegel berättar att paret var noga med att alltid ge katten mat medan dottern fick svälta.

De hade också fotografier av sin katt - men inga bilder av dottern.

På fredagen dömdes bägge till livstids fängelse för den vanvård som ledde till dotterns död.

Tidigare artikel:

Caroline Olsson

ARTIKELN HANDLAR OM