Clown dödade Anne Sofie, 41

Fyrabarns- mamman hittad nergrävd vid en skjutbana

1 av 5 | Foto: PRIVAT
mördare Den i Norge populäre clownen Terje Blom-Pettersen upprädde bland annat för cancersjuka barn och driver en förmedling av tomtenissar. Nu är han anhållen för mordet på sin hustru.
NYHETER

Som clownen "Sebastian" fick han sjuka barn att gråta av skratt.

Nu orsakar Terje Blom-Pettersen helt andra sorters tårar sedan han erkänt att han grävt ner sin döda hustru i en sopsäck.

I går hittade polisen det man tror är lämningarna efter Anne Sofie Blom-Pettersen, 41.

Kroppen låg i en plastsäck, nergrävd intill en skjutbana i Tønsberg i södra Norge, skriver tidningen Verdens Gang, VG.

Anne Sofis äkta make Terje Blom-Pettersen, 44, är misstänkt för dådet.

Chockar Norge

Mordet har chockat norrmännen som har svårt att förstå hur den populära clownen skulle kunna mörda och gräva ner sin hustru.

Att paret har fyra barn gör det ännu mera obegripligt.

Den misstänkte mördaren beskrivs som en vänlig och engagerad person. När han uppträdde för cancersjuka barn häromåret ställde han upp långt mer än han fått betalt för, skriver VG.

Bröt samman

Han driver dessutom Norges största förmedling av tomtenissar som uppträder på köpcentrum och stormarknader under julhandeln.

Artistförmedlingen har gjort familjen förmögen, men äktenskapet var på upphällningen.

Anne Sofie Blom-Pettersen försvann i början på november. Polisen fattade tidigt misstankar mot hennes make som till slut bröt samman och erkände att han virat in henne i plast och grävt ner henne.

Enligt VG tror polisen att han mördade henne i familjens villa sedan de tre hemmavarande barnen på 11, 13 och 15 år gått och lagt sig.

Polisen tror att han la kroppen i en av familjens bilar. Enligt utredningen körde han bilen till skjutbanan där kroppen hittades.

Körde fast med bilen

Tydliga spår på marken visar att han körde fast med sin bil och tvingades lämna platsen till fots. Detta stöds också av flera vittnen som sett bilen på platsen.

Telebolagets uppgifter visar hur han sedan ringt efter en taxi för att hinna hem innan barnen vaknade, skriver VG. Terje Blom-Pettersen är anhållen och förd till en rättspsykiatrisk avdelning.

Parets barn tas om hand av anhöriga till familjen.

Olle Castelius