Klappat och klart för mp3-spelaren

Foto: MATTIAS CARLSSON
VÄLJER TRENDIGT ”Jag har en större mp3-spelare, men den här rymmer mycket mer”, säger Linnea Carlgren, 20, från Umeå (till vänster). Hon och kompisen Jenny Häggström, 19, från Stockholm kollar in Ipod Nano som spås bli en storsäljare i jul.
NYHETER

Nu är det officiellt:

En mp3-spelare blir årets mest köpta julklapp - när Aftonbladets läsare får välja.

Klicka på bilden för större format.

Hela 20871 personer deltog i Aftonbladet och Pricerunners stora undersökning om årets julklapp. Mp3-spelaren röstades fram till årets överlägset hetaste julklapp.

Drygt var femte som svarade tror att den lilla maskinen som revolutionerat musikbranschen kommer att ligga i flest paket om en månad.

-Ja, en sådan skulle jag väldigt gärna få i julklapp, säger Jenny Häggström, 19, från Stockholm.

Hälften så dyr som cd

-Digital musik är numera lättillgänglig, laglig - och hälften så dyr som en cd-skiva. Jag är inte förvånad över utnämningen, säger Victor Dahlborg, marknadschef på Pricerunner.

Men. När vi själva får önska julklappar blir resultatet ett helt annat. Toppar gör i stället upplevelser. Besök på teater, konserter eller spa-anläggningar är det vi allra helst vill ha.

Inom några dagar kommer Svensk Handels egna utredningsinstitut att meddela vad de tror blir årets julklapp. Men det är skillnad på att tro och veta. När ni läsare griper in vet vi - det blir många, små, platta klappar i tomtens säck.

Årets julklapp

Önskelista

Läs också:

Johan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM