55 stockholmare körde av vägen

Många olyckor när årets första snöstorm slog till

NYHETER

De kanade, gled och krockade i snöyran.

Dussintals stockholmare for av vägen idag.

Snöovädret ställde till med stora trafikproblem och bärgningsbilarna hann inte med. SMHI varnar nu åter för blixthalka i Svealand.

Minst 55 bilar kolliderade, kanade av vägen eller gled upp i refuger under måndagen. De flesta olyckor innebar bara plåtskador, men minst 16 personer fördes till sjukhus.

Ännu på kvällen var flera vägar blockerade av fordon som inte hunnit bärgas bort.

SMHI varnar nu för ishalka i Svealand, främst längs kusten.

Mindre vägar värst

- Arningeleden är fortfarande avstängd efter en olycka där två lastbilar kolliderade. En förare fördes till sjukhus med ambulans, sa Björn Engström vid polisen i Stockholm strax före klockan 18.

I Södertälje stod då två bilar och väntade på bärgare och blockerade Verkstadsvägen upp mot E4:an. I Tullbacken hade två bussar krockat och orsakat totalstopp.

Många olyckor inträffade under förmiddagen, då dussintals bilar åkte av och hamnade i diket.

- Det har främst handlat om mindre vägar. Och vi har haft bussar och lastbilar som ställt sig på tvären och gjort att vi fått leda om trafiken. Men det har inte varit någon dödsolycka ännu.

Sex till sjukhus efter sladd

Olyckorna koncentrerades till Stockholmsområdet.

I Uppsala län fördes sex personer till sjukhus med lättare skador efter en olycka på länsväg 288 i höjd med Hökhuvud. En personbil fick sladd i halkan och krockade med två andra bilar.

Dessutom inträffade viltolyckor på länsväg 272 och 292, men i övrigt höll sig bilisterna på vägen.

Caroline Olsson

ARTIKELN HANDLAR OM