"Inte mer än rätt att han friades"

Läsarna om domen mot Åke Green

NYHETER

"Om Green kan säga vad han vill i religionens namn kan man oxå säga vad man vill om religion. Religionsfrihet betyder oxå frihet från religion!

Religion ska hållas privat i egna hem inte påtryckas andra vad den eller den religionen säger. Jag skiter i vad din religion säger, behåll det för dig själv.

Religion är ett virus i samhället. Religiösa människor är sjuka. Religion är ett virus i hjärnan på människor.

En litet barn som tror på tomten är väl gulligt. En vuxen som tror på tomten är patetisk. Men om tomten byter ut den röda rocken mot ett vitt lakan så ska man respektera det. Nej!

Staten borde istället vårda dessa sjuka personer. Utanför kyrkor, moskeer och synagoger etc - ge dessa sjuka personer ett piller o remiss till en psykiatriker. Religiösa människor borde gratis få en bok, Candide, Voltaire

att läsa - där "bevisas" religionens meningslöshet.

Religion har tonvis med blod på händerna. Påven är dessutom nazist.

Blod i religionen namn i mellanöstern. Blod i religionens namn i sydamerika o slaktande av miljoner indianer. Blod i religionens namn i afrika där svarta skulle omvändas. Inskvisitation o brännande av oskyldiga, häxjakter

allt i religionens namn. Det är yttert få krig som inte har religiösa förtecken.

Själv är jag oxå sjuk... jag är neoist. Vi lever i en matrix, världen finns inte. När jag ber tar jag på mig mina solglasögon och ser världen som den verkligen ser ut.

Våga dig inte dissa min religion! Då anmäler jag dig för

religionsförföljelse och hets mot folkgrupp!"

Neo

"Fantastiskt Grattis Åke!!!

Du är en rebell jag håller med Dig. Tack för att sådana som Du finns och vågar stå upp för Din tro!"

Thomas

”Frågan är väldigt enkel:

Kyrkan är å ena sidan inte en statlig organisation utan står självständig. Det innebär å ena sidan att ingen tvingas gå i kyrkan och lyssna på en predikan, å andra sidan att religionsfrihet råder liksom yttrandefrihet.

Den enda begränsning som finns är att ingen religionsutövare får uppmana till förföljelse eller brott mot de som religionsutövaren fördömer. Inget av detta har Pastor Green gjort, alltså gjorde Högsta Domstolen helt rätt som frikände honom.

Yttrande- och åsiktsfriheten är grundpelare i varje samhälle som vill kalla sig demokratiskt. Detta innebär med nödvändighet att åsikter som du eller jag inte omfattar också har rätt att finnas och uttryckas. En predikan eller ett debattinlägg som har aldrig så "felaktiga” åsikter har lika rätt att finnas så länge som de inte uppmanar till brott. Att uttrycka en åsikt är en mänsklig rättighet. Alla måste inte tycka lika.”

Inger E

”Kyrkan skall predika Guds ord, dvs det som står i Bibeln. Vad som helst får inte kyrkan säga men nog det som står i Bibeln, tolkat ur kristet perspektiv. Ingen lag i världen kan förbjuda präster att tala Guds ord oberoende vad svensken tycker och tänker. Kyrkan skall vara trogen Guds ord, inte samhället. Och ingen kan väl på allvar tro att homosexualitet är normalt? De homosexuella är helt fullvärdiga människor som inte får trakasseras, självklart, men homosexualitet är något som gått snett!”

Majvi Andersson

"Hej!

Vill bara säga att Åke Green har alldeles rätt.

Domstolen har dömt helt korrekt,"

Hannu

”Din rätt att uttrycka din åsikt slutar 30 cm från mitt ansikte, så man får väl säga vad man vill i kyrkan och utanför. Så länge ingen kommer till fysisk skada.”

Patrick

”Älska din nästa!!

Allt utöver det borde vara bannlyst.

Det är för jävligt att en präst ska bidra till att människor mår dåligt. Någonstans har han glömt detta med "själavård".

Jag är inte religiös, men jag är medmänniska.

I och med den friande domen för kyrkans representant har vi åter igen fått

belägg för att det svenska rättsväsendet inte fungerar.

Botten!!!”

Marie B

"Jag vill bara säga att detta handlar inte om vad man säger eller inte säger i kyrkan, det handlar om att personen i fråga fick sin predikad publicerad i en tidning.

Det är när extrema individer som inte ser skillnad på rätt och fel eller religion och hets mot folkgrupp som det blir farligt.

Ett exempel när Aftonbladet ger utrymme för en fördomsfull pastor att få sin predikan publicerad igen. Klart som fasen att extrema grupper kommer använda sig av det i sitt hat mot homosexuella och tror att det då blir mer rättfärdigat.

Det är förkastligt att man ger detta så mycket utrymme och publicitet när det handlar om en stackars människa som inte är kapabel att älska andra människor.

Det handlar inte om vad man säger i kyrkan, det handlar om att man vill sprida sitt budskap utanför sin församling, det är precis det som Åke Green gjort!!"

Lars Dahl

”Det är skandal att det blev en friande dom. Om inte detta är hets mot en minoritet av befolkningen kan man undra vad som är hets mot folkgrupp.

Är det nu fritt fram för alla grupper som av någon anledning har en så inskränkt syn på sina medmänniskor som pingstpastor Åke Green att framföra sitt hat?

Är det inte dags att ifrågasätta Högsta Domstolen och dess kompetens? Vad vi hittintills sätt från vår högsta instans är att man skyddar sin egen personal som tydligen får begå brott som helst, vilket onekligen ger intryck

av att lagar tydligen inte behöver följas om man är domare. Men även hur pedofiler och kvinnovåldsverkare får sänkt straff eller helt enkelt slipper straff.

Behövs verkligen Högsta Domstolen längre? Är det inte dags att avskaffa den om detta är allt den kan åstadkomma för att värna vårt land och vår lagstiftning?

"Karin från Lund"

Jag förstår inte..

Om inte det pastor Åke Geen sade om homosexuella i kyrkan till en hel församling är hets mot folkgrupp, så vad är då hets mot folkgrupp för någonting egentligen?

Jag förstår inte! Man kan väl inte uttrycka sig mer hetsigt mot en folkgrupp...?

I Sverige har vi någonting som kallas yttrandefrihet och tryckfrihet ,detta är två mycket viktiga grundstenar för att kunna bevara vårt demokratiska samhälle.

Domstolarna har stränga regler om att i möjligaste mån hellre fria än fälla i fall gällande dessa grundlagar... Hets mot folkgrupp är just en sak som strider mot dessa. Det är olagligt i Sverige. Och tacka fan(inte tänker jag tacka gud längre) för det, för visst är det en om inte ännu viktigare grundsten för att bevara ett demokratiskt och ett erkänt fredligt samhälle!

Tänk vad som hade kunnat hända annars?

Därför oroar mig den friande domen mot Åke Green så otroligt. För, vad kan man säga som är mer hetsigt mot en folkgrupp än att stå och predika om att homosexuella är djur och cancersvulstar!? En sak vore kanske om han

uttryckte sin åsikt(för åsikter får man ju faktiskt ha helt lagligt) till en vän eller liknande, men att öppet predika om detta till en hel församling, dessutom i guds namn, måste väl klassas som hets mot folkgrup?? Man vet ju

inte om man ska skratta eller gråta! Hade velat se vad HD hade sagt om prästen sagt likadant om ”negrer”.. ?

Är inte detta fall hets mot folkgrupp, så vad är egentligen det? Isåfall betvivlar jag nämligen att det finns något som kan kallas det överhuvudtaget...

"Linn Nilsson, Halmstad"

Hur f-n kan frias för detta.

Vad har vi för rättsväsende i Sverige i dag?

Inget verkar det som.

""Undrar""

Jag vill påpeka att det är en grundläggande princip för all Kyrkans verksamhet att den är offentlig.

Att den sker inför Gud och människor.

Som präst anser jag alltså att just "predikosituationen" gör Pastor Greens uttalanden grövre, än de annars skulle ha varit.

Dessutom gäller denna princip inte endast i Kyrkan utan också i Sverige.

Riksdagen i Västerås 1544 beslutatde nämligen att gudstjänster alltid är offentliga, aldrig privata - vad reformatorerna kallade "vinkel och vrå-mässor" förbjöds.

"Göran Koch-Swahne"

Det här är horribelt.

Jag är själv aktiv kristen, och ser missionen som att sprida ett glädjebudskap om Gud och förkunna Jesu ord.

Jesus säger att viktigast av allt är kärleken. Kärlek ska alltså inte i någon form förringas eller fördömmas.

Det är klart att det finns olämpliga och osunda kärleksrelationer, men en kärleksrelation mellan två vuxna som ömsesidigt respekterar varandra och älskar varandra kan inte vara fel, vare sig det handlar om man/man,

kvinna/kvinna eller kvinna/man.

Detta är ett dropslag mot kristendomen, det kristna budskapet är inte fientligt mot homosexualliteten, men i och med den här dommen kommer allmänheten tro att kristendommen är en religion som förtrycker

homosexuella, vilket den inte är. Vissa grenar ja, men det är bara vissa grenar inom islam som är fundamentalister och spränger saker. Likväl som de har givit resten av Islam dåligt rykte kommer Åke Gren och hans likar att svartmåla kristendomen."

"/Johan "Nalle" Windahl"

"Hej

Varför ska man inte få säga vad man tycker utan att det ska kallas, rasism eller hets mot grupp eller liknande.

Man måste faktiskt göra skilland på ord och handling och åsikt.

Har pastorn uppmanat folk att göra något, agera mot ex homosexuella ?

Ska de homosexulla bli ännu en grupp i samhället eller världen som skall få någon sorts immunitet och med världssamundens stilla åskådande kunna göra

som dom vill ?

Vill dom vara homosexuella låt dom vara det, men varför ska det daltas och ge dem möjligheten att adoptera, inom kort förmodligen även bli vigda i kyrkan.

Det går inte att äta kakan och samtidigt ha den kvar.

Jag har valt "den traditionella vägen" med fru och barn och dämed avsagt mig andra levnadssätt.

Är valet att leva med en av samma kön få man helt enkelt välja bort maka/make och barn."

"/Pellson"

Gränsen för vad som får sägas i kyrkan ska gälla även vad som får sägas i moskén. Just idag stod det i tidningarna om en imam som hetsat mot judar under fredagsbönen. Är det OK?

"Per, Haninge "

Då kristendomen har bibeln som grund för sin tro och förkunnelse, ska allt som predikas i kristna kyrkor kunna härledas tillbaka dit.

Svaret är alltså att bibeln är måttstocken för vad som får sägas i kristna kyrkor.

"/Linus"

"Jag hatar din åsikt - men jag är beredd att DÖ för att du skall få framföra den"

Voltaire om demokrati. I dagens Sverige, bland många journalister och bland "kultureliten", är det helt tvärtom. "Jag hatar din åsikt - och jag är beredd att DÖ för att du inte skall få framföra den!..

I en sann demokrati skall yttrandefrihet råda. Även sådant man inte gillar skall få sägas.

Jag hatar rasism, men jag respekterar dom som har sådana åsikter - och jag är beredd att kämpa för att dom skall få ha dom åsikterna (även om det gör mig ont att dom har dom!)

"Johan Åström"

Jag tycker det är inte mer än rätt att han friades, man ska väl kunna säga vad man tycker och tänker, gillar man inte bögar eller blodpudding, alla har väl rätt till sin åsikt, det är ingenting att brusa upp, det hur man tar det är proffsigt.

"Maarit"

Gränsen för vad man får säga i kyrkor, och även annorstädes, går när man inte skiljer på sak och person.

Man får säga att homosexualitet är en cancersvulst även om inte detta är särskilt välformulerat.

Om man däremot säger att en homosexuell person är en cancersvulst, har man gått över gränsen till hets och personförföljelse.

"Anna-Karin Garpebring"

Hej !

I kyrkan får man säga precis som det är, inga skygglsppar och det är väl inte normalt att ha sex med smma kön, skulle det vara så ,så skulle ju det inte finnas några människor ??

"Bosse Persson"

Gränsen för vad homosexuella ska tåla är ju nådd. Nu kan man läsa Åke Greens tal via direktlänkar från alla stora tidningar. Samma dag som Högsta Domstolens dom kablas nyheten ut att hatbrott mot homosexuella ökar. Är det detta samhälle vi ska leva i när toleransen minskar mot minoriteter. Åke Green skyddas bakom Europakonventionen. Men var skyddas hans offer? Inte där

och inte i svensk lag och inte inom folkrätten i övrigt.

Igår sändes nyheten att en moské i Stockholm hade sålt en predikan men hets mot judar. Det blev genast upprörda känslor. Moskén fick genast dra till

baka och dementera. Går detta till doms så ska det bli intressant. Blir det fällande dom så kan man genast dra slutsatsen att antingen är judar mer skyddsvärda än homosexuella eller att kristendomen står över Islam.

HD har i sin dom gått efter den juridiska principen lex superior. Att högre lag dvs Europakonventionen som är grundlag står över vanlig lag dvs brottsbalken. Det borde även Åke Green gjort. Guds övergripande kärleksbudskap torde stå över Greens fria, förvridna, tolkningar. Idag skäms Gud.

"Robert Eriksson Stockholm"

Hej

Som många andra blir jag väldigt upprörd och mäkta förvånad över den domstol som friar pastor Åke Green. Efter att ha läst senaste tidens tidningar börjar man fundera på om domstolarna inte har samma lagbok som vi andra. Nu friar man en man som öppet diskriminerar en hel grupp, vilket enligt de lagböcker jag lever efter är rent olagligt. Det vore intressant att se hur domstolen skulle dömt om han öppet skulle förespråka andra ämnen och

grupper, som nazist eller liknande.

Jag börjar tappa tron på rättvisan, för den senaste tiden har man fått känslan av att man måste vara vuxen kvinna som älskar en man och absolut inte blir våldtagen.

Skulle man vara ung och råka ut för att bli våldtagen, så är man inte lika mycket värd som en vuxen.

Skulle man älska en person för dennes insida och inte ta hänsyn till utsidan och könet, är man inte lika mycket värd som en präst som uttalat hat mot en redan utsatt grupp.

Skulle man bli våldtagen och inte kunnat försvara sig så har gärningsmännen rätt att utnyttja min kropp. Har jag dessutom klätt mig på ett sätt som inte domstolen föredrar har jag bett om att bli våldtagen.

Jag börjar tro att det är dags att byta ut personerna i rättsväsentet till människor som lever i dagens samhälle och inte gamla stofiler som tydligen är varken kan läsa eller tolka den lagtext de skall verka efter.

"//Åsa Lindin"

Om inte kyrkan får predika vad Bibeln säger så kan vi väl lika gärna lägga ner den!!

Helt säkert tycker inte alla om vad Bibeln säger men det är väl ändå kyrkans uppgift att vara Guds sändebud!!

"Annika i Småland"

Var går gränsen för vad man ska få säga i kyrkan?

Det skall vara så fritt det bara går.

Man får tycka vad man vill om det som sägs men det skall ändå få sägas. Hets mot folkgrupp lagen är egentligen Censur. Sovjet Censur.

Jag vill veta vad Nazister och lebbhatare tycker.

Jag menar Judarna och lesbiska kan också prata,

Det har jag iallafall hört!

" Robert, 24år:"

Om muslimerna kan stå i sin kyrka och uppmana till krig och terrorism mot en folkgrupp - kanske flera, TROTS ATT DET INTE STÅR I KORANEN, så kan Green få

uttala sig i våra svenska kyrkor om det som faktiskt står i motsvarande bok: Bibeln, vilken grundat värderingarna i det svenska samhället under århundraden.

Det står tydligt att Gud förintade städer där sk "onormalt" leverne bedrevs, alltså sådant som stred mot den naturliga fortplantningen.

(Om man väljer att gå emot de konventionella "reglerna/vanorna" som de homosexuella valt, så får man finna sig i att det blir sammandrabbningar i debatten! )

Tack vare de värderingarna har vi religionsfrihet, generösa lagar och avtal, varit befriade från krig, bidragit till katastrophjälp till medmänniskor, tagit emot hemlösa - både judar och andra fokslag -, anpassat vara skolor och institutioner till andras språk, skapat bidrag osv osv.... Behöver man räkna upp mer?

Det förvånar att de homosexuella, som ju ändå inte är så många har fått någon sorts gräddfil till att räknas som hetsad folkgrupp. Vadå folkgrupp?

Kanske de som dansar folkdans med sina knätofsar också kan räkna sig som hetsad folkgrupp när de blir hånade av andra typer av dansare? Var finns det sunda förnuftet? Låt var och en välja sitt liv, knätofs, homo, muslim, kristen eller vanlig svensson utan att behöva försvara sig. Gud har gett alla en fri vilja: att förstå eller att inte vilja förstå!

Bibelns enkla valspråk borde gälla: Behandla alla andra som du själv vill bli behandlad!

"Eva-Marie Wahlsten"

Hej jag vill bara säga att om man i domstol kan ta gud som försvar och säga att man talar bara vad gud sägar så har ju varje självmordsbombare rätt i sin handling. de gör ju det bara för att deras gud tycker det är rätt.

Vi har en lagbok i detta land som styr och inte en bibel.

"mvh Rickard Svensson"

Det är rentutsagt förjävligt att staten skyddar kyrkan och dess "tro", och gör den mer värd än kränkandet av människor.

Nu kan alla (nynazister mfl) anse sig som kristna och hänvisa till vad som står i bibeln, och därmed skapa en allt större fientlighet i vårt "demokratiska" samhälle.

Nu är det är dax att sätta kristendomen på skambänken och visa rött kort!

Fy fan för Green och hans jämlikar i HD!

"/gift heterosexuell man"

En kristen skall hålla sig till Guds ord, även om människor inte tycker om det. Människors åsikter svänger men Gud är alltid densamme. Hans ord, Bibeln, kommer alltid att bestå. Om de kristna inte förkunnar Guds ord, för

att kittla människors öron pga av människofruktan, kan de komma att bära på blodskuld när Gud ingriper och tillintetgör de onda i Harmageddon, Guds

strid mot de onda. Det är viktigt att människor blir upplysta om Guds syn på saker och ting, för Hans ord gäller för evigt. Han har skapat oss människor

och har i sitt ord, Bibeln, talat om hur vi skall leva för att må bra och ha bra relationer till våra medmänniskor. Guds ord fördömer homosexualitet, men en homosexuell kan bli godtagen av Gud om han ändrar sig. Man kan inte vara

både kristen och utöva homosexualitet. Jag förstår inte hur präster kan välsigna homosexuella. Genom att de gör det vilseleder de de homosexuella, eftersom de då får uppfattningen att homosexualitet är OK i Guds ögon,

vilket det absolut inte är. Guds ord lär klart och tydligt att de homosexuella inte skall ärva Guds rike.

""Ditt ord är sanning""

Man får säga precis vad man vill i kyrkan, inga begränsningar alltså

"hälsningar/Erik"

Det är helt otroligt att se och höra dessa religiösa, maktfullkomliga hatande fanatiker. Dom liknar Sadam Hitler mfl. diktatorer .

Att bara dom vet allt och det enda rätta.

En total intolerans mot andra människor.

Är det inte dags att befria mänskligheten från dessa tyranner?? Dom åberopar Guds ord och citerar som om det vore en lag.

Sanningen är att det dom citerar är gamla skrifter som MÄNNISKOR skrivit, utifrån sina kunskaper och vetande för mer än 2000 år sedan, som sammanfattats några hundra år efter Jesu död till en bok man kallar bibeln.

Gud har aldrig någon talat med varken då eller nu. All vetenskap tyder på att det inte finns någon Gud.

Och om det funnits någon varför skulle han då vilja fösa ihop människor i besmyckade lokaler och sjunga sorgliga sånger.

Resultatet blir nu att alla dessa diktatorer får fortsätta med att frodas sitt extrema maktbegär.

Upp till kamp mot ÖVERSITTARNA, låt dom inte få fotfäste i vårt öppna fria samhälle.

"c-l"

Domen är helt klart rätt ur samtliga aspekter!

Det vore en katastrof om man inte fick lära ut den kristna läran.

Man får tycka vad man vill om religion men det tillhör vår historia.

Med vänliga hälsningar

"Kristian”"

”Det är skandal att det blev en friande dom. Om inte detta är hets mot en minoritet av befolkningen kan man undra vad som är hets mot folkgrupp.

Är det nu fritt fram för alla grupper som av någon anledning har en så inskränkt syn på sina medmänniskor som pingstpastor Åke Green att framföra

sitt hat?

Är det inte dags att ifrågasätta Högsta Domstolen och dess kompetens? Vad vi hittintills sätt från vår högsta instans är att man skyddar sin egen personal som tydligen får begå brott som helst, vilket onekligen ger intryck

av att lagar tydligen inte behöver följas om man är domare. Men även hur pedofiler och kvinnovåldsverkare får sänkt straff eller helt enkelt slipper

straff.

Behövs verkligen Högsta Domstolen längre? Är det inte dags att avskaffa den om detta är allt den kan åstadkomma för att värna vårt land och vår lagstiftning?

Karin från Lund

Jag förstår inte..

Om inte det pastor Åke Geen sade om homosexuella i kyrkan till en hel församling är hets mot folkgrupp, så vad är då hets mot folkgrupp för någonting egentligen?

Jag förstår inte! Man kan väl inte uttrycka sig mer hetsigt mot en folkgrupp...?

I Sverige har vi någonting som kallas yttrandefrihet och tryckfrihet ,detta är två mycket viktiga grundstenar för att kunna bevara vårt demokratiska samhälle.

Domstolarna har stränga regler om att i möjligaste mån hellre fria än fälla i fall gällande dessa grundlagar... Hets mot folkgrupp är just en sak som strider mot dessa. Det är olagligt i Sverige. Och tacka fan(inte tänker jag tacka gud längre) för det, för visst är det en om inte ännu viktigare grundsten för att bevara ett demokratiskt och ett erkänt fredligt samhälle!

Tänk vad som hade kunnat hända annars?

Därför oroar mig den friande domen mot Åke Green så otroligt. För, vad kan man säga som är mer hetsigt mot en folkgrupp än att stå och predika om att homosexuella är djur och cancersvulstar!? En sak vore kanske om han

uttryckte sin åsikt(för åsikter får man ju faktiskt ha helt lagligt) till en vän eller liknande, men att öppet predika om detta till en hel församling, dessutom i guds namn, måste väl klassas som hets mot folkgrup?? Man vet ju

inte om man ska skratta eller gråta! Hade velat se vad HD hade sagt om prästen sagt likadant om ”negrer”.. ?

Är inte detta fall hets mot folkgrupp, så vad är egentligen det? Isåfall betvivlar jag nämligen att det finns något som kan kallas det överhuvudtaget...

Linn Nilsson, Halmstad

Hur f-n kan frias för detta.

Vad har vi för rättsväsende i Sverige i dag?

Inget verkar det som.

"Undrar"

Jag vill påpeka att det är en grundläggande princip för all Kyrkans verksamhet att den är offentlig.

Att den sker inför Gud och människor.

Som präst anser jag alltså att just "predikosituationen" gör Pastor Greens uttalanden grövre, än de annars skulle ha varit.

Dessutom gäller denna princip inte endast i Kyrkan utan också i Sverige.

Riksdagen i Västerås 1544 beslutatde nämligen att gudstjänster alltid är offentliga, aldrig privata - vad reformatorerna kallade "vinkel och vrå-mässor" förbjöds.

Göran Koch-Swahne

Det här är horribelt.

Jag är själv aktiv kristen, och ser missionen som att sprida ett glädjebudskap om Gud och förkunna Jesu ord.

Jesus säger att viktigast av allt är kärleken. Kärlek ska alltså inte i någon form förringas eller fördömmas.

Det är klart att det finns olämpliga och osunda kärleksrelationer, men en kärleksrelation mellan två vuxna som ömsesidigt respekterar varandra och älskar varandra kan inte vara fel, vare sig det handlar om man/man,

kvinna/kvinna eller kvinna/man.

Detta är ett dropslag mot kristendomen, det kristna budskapet är inte fientligt mot homosexualliteten, men i och med den här dommen kommer allmänheten tro att kristendommen är en religion som förtrycker

homosexuella, vilket den inte är. Vissa grenar ja, men det är bara vissa grenar inom islam som är fundamentalister och spränger saker. Likväl som de har givit resten av Islam dåligt rykte kommer Åke Gren och hans likar att

svartmåla kristendommen.

/Johan "Nalle" Windahl

Hej

Varför ska man inte få säga vad man tycker utan att det ska kallas, rasism eller hets mot grupp eller liknande.

Man måste faktiskt göra skilland på ord och handling och åsikt.

Har pastorn uppmanat folk att göra något, agera mot ex homosexuella ?

Ska de homosexulla bli ännu en grupp i samhället eller världen som skall få någon sorts immunitet och med världssamundens stilla åskådande kunna göra

som dom vill ?

Vill dom vara homosexuella låt dom vara det, men varför ska det daltas och ge dem möjligheten att adoptera, inom kort förmodligen även bli vigda i kyrkan.

Det går inte att äta kakan och samtidigt ha den kvar.

Jag har valt "den traditionella vägen" med fru och barn och dämed avsagt mig andra levnadssätt.

Är valet att leva med en av samma kön få man helt enkelt välja bort maka/make och barn.

/Pellson

Gränsen för vad som får sägas i kyrkan ska gälla även vad som får sägas i moskén. Just idag stod det i tidningarna om en imam som hetsat mot judar under fredagsbönen. Är det OK?

Per, Haninge

Då kristendomen har bibeln som grund för sin tro och förkunnelse, ska allt som predikas i kristna kyrkor kunna härledas tillbaka dit.

Svaret är alltså att bibeln är måttstocken för vad som får sägas i kristna kyrkor.

/Linus

"Jag hatar din åsikt - men jag är beredd att DÖ för att du skall få framföra den"

Voltaire om demokrati. I dagens Sverige, bland många journalister och bland "kultureliten", är det helt tvärtom. "Jag hatar din åsikt - och jag är beredd att DÖ för att du inte skall få framföra den!..

I en sann demokrati skall yttrandefrihet råda. Även sådant man inte gillar skall få sägas.

Jag hatar rasism, men jag respekterar dom som har sådana åsikter - och jag är beredd att kämpa för att dom skall få ha dom åsikterna (även om det gör mig ont att dom har dom!)

Johan Åström

Jag tycker det är inte mer än rätt att han friades, man ska väl kunna säga vad man tycker och tänker, gillar man inte bögar eller blodpudding, alla har väl rätt till sin åsikt, det är ingenting att brusa upp, det hur man tar det är proffsigt.

Maarit

Gränsen för vad man får säga i kyrkor, och även annorstädes, går när man inte skiljer på sak och person.

Man får säga att homosexualitet är en cancersvulst även om inte detta är särskilt välformulerat.

Om man däremot säger att en homosexuell person är en cancersvulst, har man gått över gränsen till hets och personförföljelse.

Anna-Karin Garpebring

Hej !

I kyrkan får man säga precis som det är, inga skygglsppar och det är väl inte normalt att ha sex med smma kön, skulle det vara så ,så skulle ju det inte finnas några människor ??

Bosse Persson

Gränsen för vad homosexuella ska tåla är ju nådd. Nu kan man läsa Åke Greens tal via direktlänkar från alla stora tidningar. Samma dag som Högsta Domstolens dom kablas nyheten ut att hatbrott mot homosexuella ökar. Är det detta samhälle vi ska leva i när toleransen minskar mot minoriteter. Åke Green skyddas bakom Europakonventionen. Men var skyddas hans offer? Inte där

och inte i svensk lag och inte inom folkrätten i övrigt.

Igår sändes nyheten att en moské i Stockholm hade sålt en predikan men hets mot judar. Det blev genast upprörda känslor. Moskén fick genast dra till

baka och dementera. Går detta till doms så ska det bli intressant. Blir det fällande dom så kan man genast dra slutsatsen att antingen är judar mer skyddsvärda än homosexuella eller att kristendomen står över Islam.

HD har i sin dom gått efter den juridiska principen lex superior. Att högre lag dvs Europakonventionen som är grundlag står över vanlig lag dvs brottsbalken. Det borde även Åke Green gjort. Guds övergripande kärleksbudskap torde stå över Greens fria, förvridna, tolkningar. Idag skäms Gud.

Robert Eriksson Stockholm

Hej

Som många andra blir jag väldigt upprörd och mäkta förvånad över den domstol som friar pastor Åke Green. Efter att ha läst senaste tidens tidningar börjar man fundera på om domstolarna inte har samma lagbok som vi andra. Nu friar man en man som öppet diskriminerar en hel grupp, vilket enligt de lagböcker jag lever efter är rent olagligt. Det vore intressant att se hur domstolen skulle dömt om han öppet skulle förespråka andra ämnen och

grupper, som nazist eller liknande.

Jag börjar tappa tron på rättvisan, för den senaste tiden har man fått känslan av att man måste vara vuxen kvinna som älskar en man och absolut inte blir våldtagen.

Skulle man vara ung och råka ut för att bli våldtagen, så är man inte lika mycket värd som en vuxen.

Skulle man älska en person för dennes insida och inte ta hänsyn till utsidan och könet, är man inte lika mycket värd som en präst som uttalat hat mot en redan utsatt grupp.

Skulle man bli våldtagen och inte kunnat försvara sig så har gärningsmännen rätt att utnyttja min kropp. Har jag dessutom klätt mig på ett sätt som inte domstolen föredrar har jag bett om att bli våldtagen.

Jag börjar tro att det är dags att byta ut personerna i rättsväsentet till människor som lever i dagens samhälle och inte gamla stofiler som tydligen är varken kan läsa eller tolka den lagtext de skall verka efter.

//Åsa Lindin

Om inte kyrkan får predika vad Bibeln säger så kan vi väl lika gärna lägga ner den!!

Helt säkert tycker inte alla om vad Bibeln säger men det är väl ändå kyrkans uppgift att vara Guds sändebud!!

Annika i Småland

Var går gränsen för vad man ska få säga i kyrkan?

Det skall vara så fritt det bara går.

Man får tycka vad man vill om det som sägs men det skall ändå få sägas. Hets mot folkgrupp lagen är egentligen Censur. Sovjet Censur.

Jag vill veta vad Nazister och lebbhatare tycker.

Jag menar Judarna och lesbiska kan också prata,

Det har jag iallafall hört!

Robert, 24år:

Om muslimerna kan stå i sin kyrka och uppmana till krig och terrorism mot en folkgrupp - kanske flera, TROTS ATT DET INTE STÅR I KORANEN, så kan Green få

uttala sig i våra svenska kyrkor om det som faktiskt står i motsvarande bok: Bibeln, vilken grundat värderingarna i det svenska samhället under århundraden.

Det står tydligt att Gud förintade städer där sk "onormalt" leverne bedrevs, alltså sådant som stred mot den naturliga fortplantningen.

(Om man väljer att gå emot de konventionella "reglerna/vanorna" som de homosexuella valt, så får man finna sig i att det blir sammandrabbningar i debatten! )

Tack vare de värderingarna har vi religionsfrihet, generösa lagar och avtal, varit befriade från krig, bidragit till katastrophjälp till medmänniskor, tagit emot hemlösa - både judar och andra fokslag -, anpassat vara skolor och institutioner till andras språk, skapat bidrag osv osv.... Behöver man räkna upp mer?

Det förvånar att de homosexuella, som ju ändå inte är så många har fått någon sorts gräddfil till att räknas som hetsad folkgrupp. Vadå folkgrupp?

Kanske de som dansar folkdans med sina knätofsar också kan räkna sig som hetsad folkgrupp när de blir hånade av andra typer av dansare? Var finns det sunda förnuftet? Låt var och en välja sitt liv, knätofs, homo, muslim, kristen eller vanlig svensson utan att behöva försvara sig. Gud har gett alla en fri vilja: att förstå eller att inte vilja förstå!

Bibelns enkla valspråk borde gälla: Behandla alla andra som du själv vill bli behandlad!

Eva-Marie Wahlsten

Hej jag vill bara säga att om man i domstol kan ta gud som försvar och säga att man talar bara vad gud sägar så har ju varje självmordsbombare rätt i sin handling. de gör ju det bara för att deras gud tycker det är rätt.

Vi har en lagbok i detta land som styr och inte en bibel.

mvh Rickard Svensson

Det är rentutsagt förjävligt att staten skyddar kyrkan och dess "tro", och gör den mer värd än kränkandet av människor.

Nu kan alla (nynazister mfl) anse sig som kristna och hänvisa till vad som står i bibeln, och därmed skapa en allt större fientlighet i vårt "demokratiska" samhälle.

Nu är det är dax att sätta kristendomen på skambänken och visa rött kort!

Fy fan för Green och hans jämlikar i HD!

/gift heterosexuell man

En kristen skall hålla sig till Guds ord, även om människor inte tycker om det. Människors åsikter svänger men Gud är alltid densamme. Hans ord, Bibeln, kommer alltid att bestå. Om de kristna inte förkunnar Guds ord, för

att kittla människors öron pga av människofruktan, kan de komma att bära på blodskuld när Gud ingriper och tillintetgör de onda i Harmageddon, Guds

strid mot de onda. Det är viktigt att människor blir upplysta om Guds syn på saker och ting, för Hans ord gäller för evigt. Han har skapat oss människor

och har i sitt ord, Bibeln, talat om hur vi skall leva för att må bra och ha bra relationer till våra medmänniskor. Guds ord fördömer homosexualitet, men en homosexuell kan bli godtagen av Gud om han ändrar sig. Man kan inte vara

både kristen och utöva homosexualitet. Jag förstår inte hur präster kan välsigna homosexuella. Genom att de gör det vilseleder de de homosexuella, eftersom de då får uppfattningen att homosexualitet är OK i Guds ögon,

vilket det absolut inte är. Guds ord lär klart och tydligt att de homosexuella inte skall ärva Guds rike.

"Ditt ord är sanning"

Man får säga precis vad man vill i kyrkan, inga begränsningar alltså

hälsningar/Erik

Det är helt otroligt att se och höra dessa religiösa, maktfullkomliga hatande fanatiker. Dom liknar Sadam Hitler mfl. diktatorer .

Att bara dom vet allt och det enda rätta.

En total intolerans mot andra människor.

Är det inte dags att befria mänskligheten från dessa tyranner?? Dom åberopar Guds ord och citerar som om det vore en lag.

Sanningen är att det dom citerar är gamla skrifter som MÄNNISKOR skrivit, utifrån sina kunskaper och vetande för mer än 2000 år sedan, som sammanfattats några hundra år efter Jesu död till en bok man kallar bibeln.

Gud har aldrig någon talat med varken då eller nu. All vetenskap tyder på att det inte finns någon Gud.

Och om det funnits någon varför skulle han då vilja fösa ihop människor i besmyckade lokaler och sjunga sorgliga sånger.

Resultatet blir nu att alla dessa diktatorer får fortsätta med att frodas sitt extrema maktbegär.

Upp till kamp mot ÖVERSITTARNA, låt dom inte få fotfäste i vårt öppna fria samhälle.

c-l

Domen är helt klart rätt ur samtliga aspekter!

Det vore en katastrof om man inte fick lära ut den kristna läran.

Man får tycka vad man vill om religion men det tillhör vår historia.

Med vänliga hälsningar

Kristian”