Hon var galen av svartsjuka

Därför sköt trebarnsmamman ned exsambon och hans pappa

Foto: patrick persson
HÄR HITTADES 43-ÅRINGEN I helgen förklarade mannen för den 50-åriga trebarnsmamman att han inte ville träffa henne längre. När han inte ville ändra sig blev mannen och hans pappa skjutna.
NYHETER

GÄRDS KÖPINGE

Med kulan kvar i bröstet rusade mannen in och hindrade kvinnan från att skjuta hans fru.

100 meter bort låg deras 43-årige son - svårt skottskadad.

Den 50-åriga trebarnsmamman greps i sin bil i Kristianstad ett par timmar efter skottdramat.

Hon har varit sambo med 43-åringen i fyra år men i somras ville han göra slut. Paret har dock fortsatt umgås som vänner under hösten.

-Men i helgen sa han ifrån ordentligt och förklarade att han inte ville träffa henne mer, berättar 43-åringens syster för Aftonbladet.

I går förmiddag åkte kvinnan ut till den ensligt belägna gården för att försöka få honom att ändra sig. Men det gjorde han inte.

Återkom med pistol

Kvinnan lämnade gården - men återkom några timmar senare. Då hade hon med sig en pistiol.

Efter ett häftigt gräl med 43-åringen avlossade hon flera skott. Ett träffade mannen i buken och han föll ihop i sin verkstad, strax intill föräldrarnas bostadshus.

Mannens 69-årige pappa försökte ta vapnet ifrån kvinnan. Då träffades även han av ett skott i bröstet.

Hotade mamman

Medan pappan larmade ambulans rusade kvinnan in i huset och hotade skjuta 43-åringens mamma.

-Men sannolikt klickade vapnet, berättar dottern. Pappan hade uppfattat situationen och kom springande. Han lyckades slå undan pistolen och vrida den ur handen på henne.

Kvinnan flydde i en gul Mercedes kombi.

"Det såg illa ut"

Eftersom gården ligger avlägset tvingades den skjutne 69-åringen sätta sig i bilen för att möta ambulansen och visa vägen.

-När vi kom fram till gården låg sonen på golvet i verkstaden, det såg riktigt illa ut, säger en av de poliser som först var på plats. Pappan var chockad och hade svårt att redogöra för vad som hänt.

Både 69-åringen och hans son fördes i ambulans till sjukhuset i Kristianstad. Sonen har svåra skador i buken och hans tillstånd betecknas som allvarligt, men inte livshotande. Kulan har trasat sönder hans tarmar.

Kulan sitter kvar

Pappan kommer eventuellt att föras vidare till universitetssjukhuset i Lund. Läkarna ska försöka operera bort den kula som fortfarande sitter kvar i hans bröstben.

Kvinnan greps senare. Hon hade då sin son i bilen och hon är nu anhållen misstänkt för mordförsök.

Ingen av de inblandade är tidigare kända av polisen.

Linda Hjertén, Pelle Tagesson