Hon höll hetaste festen - med singlar

NYHETER

FALKENBERG

Sveriges hetaste nyårsfest. Men det gäller att

vara ensam om man vill komma in.

400 singlar svirade loss på Grand Hotel i Falkenberg igår.

Foto: BENGT KULÉN
STOPPAR SMITARE Helene Andersson höll en exklusiv tillställning på Grand Hotel i Falkenberg - enbart för singlar. Men andra försöker också slinka in. "Men vi håller stenhårt utkik efter dem. De ger oss dåligt rykte", säger Helén.

Nä, gifta par, sambos eller särbos göre sig icke besvär. Men det finns de som försökt.

-Det är säkert någon som lyckats dupera sig in. Men vi håller stenhårt utkik efter dem. De ger oss dåligt rykte, säger Helén Andersson, arrangören av singelfestivalen.

I två dagar har arrangemanget för svenska och norska singlar pågått i Falkenberg. Och igår avslutades allt med en stor bal på Grand Hotel i Falkenberg. 400 singlar. Lite fler kvinnor än män.

-Vi har aldrig varit så många. Ofta får vi ställa in för att det blir för få män. Men i år annonserade jag i Land. Det gjorde susen, säger Helén Andersson och skrattar.

"Hade andra erbjudanden"

Men Peter Molvén, 55, från Helsingborg ger knappast ett "bonnigt" intryck i vit smoking och fluga. Att det skulle vara skämmigt att gå på singelfest slår han ifrån sig.

-Nej, jag hade faktiskt andra erbjudanden, men förklarade att jag skulle hit. Det är inget jag har försökt dölja, tvärtom, säger han.

Han har åkt med kamraten Berndt Eriksson. Och båda säger att det mer är arrangemanget som lockar.

-Det är så mycket fylla och stök på de flesta normala nyårsfester. Här är det mer stil. Det lockas i alla fall jag av, säger Peter Molvén.

"Förväntan finns"

För Marianne Fors och Mona Möller från Lund är det första gången.

-Att få gå på en så här stor fest, med musik och dans var det som lockade oss i första hand. Inte att det bara var för singlar, säger de.

Herrarna är uppklädda, alla har ordentligt med rakvatten. De flesta damerna luktar tung parfym.

-Självklart finns en förväntan. Men kommer man hit för att hitta den rätta är det nog lätt att bli besviken. I första hand ska man försöka ha trevligt, säger Helén Andersson.

"Vi har aldrig varit så många.

Ofta får vi ställa in för att det blir för få män.

Lennart Kasvi

ARTIKELN HANDLAR OM