Johnny, 20, hittad död i skogen

Familjen gick skallgång - fann honom ihjälfrusen

NYHETER

Familjen ordnade en egen skallgångskedja när polisen inte hade fler idéer om var man skulle söka efter Johnny Persson, 20.

Hans mamma var med i den grupp som hittade honom död.

Han låg en bit in i skogen från vägen utanför Målsryd, sydost om Borås.

Foto: HASSE SJÖGREN
Klarade inte kylan Johnny Persson anmäldes försvunnen i fredags. När han hittades hade han klätt av sig in till bara kalsongerna, typiskt för människor som håller på att frysa ihjäl.

Johnny Perssons sambo, Joanna Åkesson, anmälde honom försvunnen i fredags.

Då hade det gått ett dygn sedan hon senast talat med honom.

Polisen sökte honom med både hundpatruller och helikopter under fredag och lördag.

I lördags kväll sa ändå Joanna:

-Jag tycker att polisen borde leta bättre, ordna skallgångskedjor och så.

Ordnade egen kedja

Familjen ordnade i går en egen kedja. Det var Johnnys mamma och hennes man, det var hans pappa med sin fru, det var Joannas mamma och syster och deras män, det var andra släktingar och kompisar.

Sammanlagt var det ett 15-tal personer och de utgick från den plats där Johnny Persson senast setts. Det var längs en liten grusväg mellan Målsryd och Lindås Gård.

-Vi började leta kvart över två. En halvtimme senare hittade vi honom. Det var förfärligt, säger Annette Karlsson, Joannas mamma.

Johnny Persson var då död och han hade, på det sätt som är typiskt för människor som håller på att frysa ihjäl, klätt av sig. Han hade bara kalsonger på sig.

Förlorade kontakten

Aftonbladet skrev i går om hur Johnny och hans kompis Daniel Svensson hade festat i Hillared tillsammans med ytterligare en kompis. På torsdagsmorgonen bestämde sig Johnny och Daniel för att gå den knappa milen till Målsryd för att därifrån ta bussen till Borås. Ingen av dem var nykter.

Under vandringen förlorade de kontakten med varandra. Daniel sökte efter Johnny, hittade honom inte och trodde att Johnny tagit sig hem på egen hand.

Det hade han inte.

-Vi satte in stora resurser med både hundar och helikopter och vi sökte i det område där han hittades. Tyvärr markerade inte hunden på honom där han förmodligen redan låg död, säger Martin Fredman, yttre kommissarie, polisen Göteborg.

Per-Iwar Sohlström