Jeppe tog sig ur dödsfällan

Nu är han återställd och söker ett nytt hem

1 av 2 | Foto: MAGNUS WENNMAN
Ta hand om mig Jeppe, 15 veckor, hittades rejält medtagen ute i skogen. Nu mår han mycket bättre och är redo att få ett nytt hem.
NYHETER

Någon försökte döda Jeppe, 15 veckor.

Men han är en äkta utbrytarkatt - och vägrade att dö.

Nu behöver han ett nytt hem. Kan du ta emot honom?

Jeppe är mycket liten. Det märks att han gått igenom en hel del - trots att han bara är 15 veckor gammal.

Men han mår oändligt mycket bättre i dag än för tre veckor sedan, när Åsa Alexandersson hittade honom under en promenad med sina två schäferhundar.

-Vi var långt in i skogen när jag plötsligt såg honom komma linkande. Han sprang rakt mot mig samtidigt som han skrek rakt ut, säger hon.

Skakade av köld

Åsa kommenderade sina hundar "ligg" och fiskade upp den lilla katten.

-Han skakade av köld. Men så fort jag tog upp honom började han spinna. Sedan stoppade jag honom innanför jackan och då somnade han direkt, säger Åsa Alexandersson.

Hon vände sig till Djurhjälpens katthem i Vaxholm. Där kunde man konstatera att kattungen var svårt avmagrad. Dessutom var ena tassen bruten.

Någon hade lämnat honom långt ut i skogen, instängd i en kartong, omlindad med tjock silvertejp. Där var det meningen att han skulle dö.

Men han vägrade.

Med sina små klor klöste och klöste och klöste han tills det blev ett hål i både kartong och tejp. Det var antagligen då han bröt sin vänstra framtass.

-Det är ett under att han lever. Till och med veterinären var säker på att han skulle dö, säger Birgit Kummeneje på Djurhjälpen.

Behöver kärlek

Nu mår Jeppe mycket bättre, men han behöver fortfarande stora mängder kärlek och uppmärksamhet. Och så någonstans att bo, förstås.

-Han är väldigt social. Den som tar sig an honom bör ha mycket tid för honom. Och så är det ju bra om han kan få en kompis att leka med, säger Birgit Kummeneje.

Och det är fler katter än Jeppe som behöver kärlek.

-Just nu söker vi hem till 55 katter. Dessutom är vi i behov av volontärer som kan hjälpa till på katthemmet, säger Birgit Kummeneje.

Mejla information om dig själv till [email protected] På hemsidan www.djurhjalpen.nu finns ännu fler katter som behöver ett nytt hem.

Olle Castelius