Här är billigaste prylarna på rean

Så hittar du bästa elektronikprylarna

NYHETER

23 storsäljare.

23 fyndpriser.

Här är guiden till Sveriges billigaste elektronikprylar på mellandagsrean.

Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
på tv-jakt Tim Karlsson, 22, Stockholm, och Jennie Ljunggren, 24, är på jakt efter reafynd i elektronikbutikerna vid Kungens kurva i Stockholm. "Vi letar efter en tv. Plasma eller LCD är det som gäller. Vi har precis kommit så vi vet inte riktigt hur bra priserna är. Får hoppas att vi hittar något", säger Tim.

Pricerunner har för Aftonbladets räkning tagit fram de bästa priserna på de fem populäraste elektronikprylarna från mellandagsrean.

Prisjämförelsesajten har kontrollerat priser i 12 butiker och på flera olika nätsajter.

Prylarna är tv-apparater, mp3-spelare, digitalkameror, mobiltelefoner och spelkonsoler. Och under den pågående mellandagsrean kan det löna sig att stänga av datorn och jaga lågpriser direkt i butikerna.

Lång leverans

-Det är inte alltid billigare att handla på nätet. Just nu är det bra priser ute i butikerna, säger Merci Olsson på Pricerunner.

-Ibland kan det också vara värt att lägga några kronor extra för att få varan direkt i handen och slippa vänta på leverans.

En Sony Playstation kan man till exempel få för 1479 kronor på Sibas internetvaruhus. Men för bara 11 kronor mer kan man köpa den i butik hos Power Hemelektronik.

-Men man ska tänka på att ringa till butiken innan man åker så att man vet att varan finns i lager, säger Merci Olsson.

Var vaksam

Det gäller också att vara vaksam.

De stora prissänkningarna under mellandagarna är inte alltid så stora som det kan tyckas. Med omskyltning av ordinarie priser verkar rabatten större. Ett problem som enligt konsumentombudsmannen är vanligast bland mobiloperatörerna.

Handelns utredningsinstitut har tidigare spått att svenskarna ska shoppa för 48 miljarder kronor under årets julhandel, där mellandagsrean ingår.

Claes Petersson

ARTIKELN HANDLAR OM