Här försvann Ramona

Mamman: Vi är rädda att någon fört bort henne

1 av 5 | Foto: mats strand
söker i snön I går fortsatte sökandet efter Ramona Svensson i hästhagarna vid hennes hus utanför Valdemarsvik. Polisen hoppas att kunna finna spår efter Ramona i den djupa snön. Men hundenheten vid polisen i Östergötlands län hade ännu inte funnit någonting vid mörkrets inbrott. I dag fortsätter polisen sökandet i en skallgång tillsammans med hemvärnet.
NYHETER

VALDEMARSVIK

Tvåbarnsmamman Ramona Svensson, 35, har varit spårlöst försvunnen i sju dagar.

Polisen fortsätter i dag sökandet med likhundar - men familjen är övertygad om att hon lever.

- Vi är rädda att någon fört bort henne mot hennes vilja, säger mamman Lisbeth Palmqvist Karlsson.

Ramona Svensson, 35, firade julafton tillsammans med sina två döttrar hos mamman och hennes sambo i Skänninge.

Fyra dagar senare försvann hon spårlöst från sitt hem på en hästgård utanför Valdemarsvik.

"Allt var som vanligt"

- Jag pratade med henne förra tisdagen. Då var hon glad och allt var som vanligt. Hon pratade om framtiden som hon såg ljust på, säger Lisbeth Palmqvist Karlsson.

På nyårsafton fick mamman ett samtal från Ramonas granne.

- Ramona var otroligt mån om sina fyra hästar. När grannen berättade att de tagit in och ut hästarna ur stallet för att Ramona inte hade gjort det, förstod vi att något var fel, säger hon.

Grannarna hade också märkt att Ramonas ytterdörr var öppen och att lamporna lös.

Söker i hästhagen

Polisen larmades sent på nyårsaftonen. Nu har sökandet efter Ramona Svensson pågått i flera dagar. Släkt och grannar har förhörts och närområdet har sökts igenom av hundar och polis - utan resultat.

- Vi har inte hittat några spår som tyder på att Ramona frivilligt försvunnit. Inte heller något som tyder på att ett brott begåtts, säger Thommy Håkansson, polisens utredningsledare.

- Det kan därför vara så att något har hänt med hästarna. Att hon ramlat av eller blivit sparkad. Därför fortsätter vi att söka i hagen som är täckt av djup snö.

Ramonas familj är dock övertygad om att hon fortfarande lever.

- Sådant känner en mamma. Och eftersom vi är säkra på att hon inte skulle lämna barnen eller hästarna frivilligt så är vi rädda att någon fört bort henne mot hennes vilja, säger mamman.

- Vi vädjar till allmänheten att tipsa polisen om de ser henne. Det är därför vi går ut i media. Vi vill att hon ska komma hem oskadd.

Dykare ska söka

Ramona Svensson flyttade till hästgården i april i år tillsammans med sin 13-åriga dotter. Hennes andra dotter bor hos Ramonas ex-man. När Ramona försvann var båda döttrarna hos pappan för att fira resten av jullovet.

- Det här är hemskt för hela familjen. Vi vill bara veta vad som hänt med Ramona, säger Lisbeth.

I dag fortsätter sökandet efter Ramona med hjälp av likhundar och dykare.

Har du sett Ramona Svensson?

Tipsa polisen i

Östergötlands län på telefon

013-246800.

Linda Hjertén