Våldsam kvinnlig inbrottstjuv fast igen

”Hon går in oavsett om någon är hemma eller inte”

NYHETER

Hon är 53 år och inbrottstjuv. Om folk är hemma eller inte bryr hon sig inte om. Ofta tar hon till våld. Senast på fredagskvällen då hon svårt skadade en 79-årig kvinna i södra Stockholm.

Vid 20-tiden ringde den desperata åldringen larmnumret 112 och skrek på hjälp. Operatören kunde inte höra vad som hänt och kvinnan hann inte uppge varifrån hon ringde innan samtalet bröts. Polisen kunde dock spåra samtalet till stadsdelen Hägersten.

Inbrottstjuven hade krossat flera rutor i 79-åringens villa innan hon tog sig in. Väl inne gav hon sig på pensionären och misshandlade henne med en tung askkopp, bland annat med flera slag mot huvudet.

Flydde barfota

Den ensamboende kvinnan lyckades ändå ta sig loss och kunde barfota fly ut ur huset och slå larm.

79-åringen fördes med svåra chockskador till Södersjukhuset. Där låg hon kvar ett dygn senare.

- Hon har klarat sig förhållandevis bra, men kan ha fått en hjärnblödning, säger Inger Qvennerstedt, stationsbefäl vid Söderortspolisen, till TT.

Åklagaren beslutade efter förhör att anhålla kvinnan som misstänkt för mordförsök. Hon hålls i förvar på Kronobergshäktet.

Brutal kvinna

Enligt polisen har kvinnan missbruksproblem med en lång historia av kriminalitet och våld bakom sig. Hon är misstänkt för att flera gånger ha tagit sig in i bostäder och misshandlat människor.

- Hon verkar gå in oavsett om det är någon hemma eller inte, säger Inger Qvennerstedt.

Senaste det hände var den 22 november då ett medelålders par i Stockholmstrakten råkade illa ut.

Lars Pedersen/TT