Läsarna totalsågar trängselskatten

NYHETER

Succé för biltullarna?

Det tycker inte läsarna.

Hela 60 procent totalsågar trängselskatten i en omröstning på aftonbladet.se.

Vägverket och SL är väldigt nöjda med dagen som vissa trodde skulle sluta i kaos.

När läsarna i dag fick ge sitt eget betyg på första stora vardagen med trängselskatt var lägren ytterst splittrade. Var tredje läsare håller med Vägverket och SL.

– och succé.

Men de flesta passade på att visa sitt missnöje. Efter tre timmar hade drygt 6000 personer röstat – och hela 60 procent gav minus ( ) som betyg.

Aftonbladets läsare fick idag själva berätta om den första vardagen med trängselskatt:

"Väldigt lovande"

Idag hade det varit bättre att haft trängselskatt på pendeltågen. Fick själv stå som en sardin från Upplands Väsby till Stockholm. Har åkt kommunalt i 15 år och har undantagsvis fått stå. Det hela verkar väldigt lovande.

Oskar

"Mindre tid med barnen och familjen"

Försökte ändra mitt beteende lite i alla fall ( det är ju det man vill tyvärr) med att åka pendeln från Karlberg söderut, och det första som hände var ett inställt tåg pga motorfel samt förseningar i övrigt på pendeln! Om jag ska fortsätta att inte ta bilen måste lokaltrafiken fungera mycket bättre.

Det finns inte mycket val när man har dagishämtningar och lämningar. Annars blir det mindre tid med barnen/familjen och vänner och mer stress. Men det har man inte tänkt på där i Stadshuset/Regeringskansliet. Alla jobbar inte nära hemmet?.

Patrik

"Kom fram fortare"

Åker buss och tunnelbana och kom fram 15 minuter fortare än normalt , härligt med mer fritid som inte behöver spenderas i en trafikkö.

Mårten

"Tåget fick evakueras"

Nej, jag kom verkligen inte i tid. Jag åkte från Barkarby station med pendeltåget som gick 08:34, och skulle vara framme vid centralen 08:50. Vi stannade några hundra meter från sumpan, och där stod vi - I EN TIMME !!

Sedan fick vi det berättat för oss i högtalarna att tåget skulle evakueras. Vi väntade yttligare, och sedan öppnades en dörr i varje vagn, där vi fick hoppa ned till marken. Det var över 1 m, och alla kunde inte. Undrar verkligen hur dom med barnvagn gjorde. Sedan fick vi gå längs spåret en bit tills vi kom till sundbybergs centrum, där vi tog tunnelbanan. Det var för jävligt rent ut sagt. Jag kom en och en halv timme försent denna första dag

Kristina

"Inget strul"

Om det inte hade stått på info tavlan hade jag inte märkt att vi fått en ny pendelstation.

Resan gick smidigt och snabbt.

Vad har jag gått och oroat mig för?

Jag trodde det skulle ta längre tid, bli struligt m.m.

Men icke sa nicke

Mia Magnusson/Tullinge

"Kom med alternativ i stället"

Jag är bilägare, bilförare och borgerlig, som tycker att biltullar är ett bra försök. Jag förstår inte alla som gnäller på biltullarna, då ju köerna var helt enorma innan. Man måste ju då försöka med något alternativ, i London har det ju blivit mycket bättre. Ni som bara gnäller, kom med något alternativ istället.

En realistisk bilist

aftonbladet.se

ARTIKELN HANDLAR OM