”Begrav mig inte – jag kommer tillbaka”

61-årig kvinna lämnades två år framför sin tv – blev mumie

NYHETER

Den 61-åriga kvinnan ville inte bli begravd och hennes vårdnadshavare gjorde henne till viljes.

Två år efter hennes död hittades hennes mumifierade lik i en tvfåtölj på vinden.

Johannas Pope led av en ovanlig form av tuberkulos och hade inte besökt en doktor på över tio år innan hon avled. Hennes sista önskningar till den 42-årige vännen som tog hand om henne var av det lite ovanligare slaget.

– Begrav mig inte, jag kommer tillbaka.

Familjen besökte kroppen varje dag

Efter hennes död den 29 augusti 2003 följde vännen hennes önskan och lät henne sitta kvar i en fåtölj på vinden vänd mot en påslagen tv. Hon kläddes i vita kläder och husets luftkonditionering fick också den vara igång dygnet runt.

Enligt lokala medier besökte familjen hennes kropp en gång om dagen och såg till att tv:n fortfarande var igång. Så sent som för en månad sedan gick vännen och köpte kläder till kroppen.

På nedervåningen på huset fortsatte två vuxna och ett barn att leva sitt liv som om ingenting hade hänt. Totalt visste fyra personer i Popes familj att hon satt en trappa upp.

Osäkert om brott begåtts

Polisen knackade på dörren två och ett halvt år efter att kvinnan gått bort. Släktingar och vänner som inte visste om kroppen och inte sett henne på länge larmade myndigheterna. Bakom en stängd dörr till vinden hittade de kroppen.

– När vi stod utanför kände vi lukten av död, säger rättsläkaren O’dell Owens till AP.

Familjen tjänade inget ekonomiskt på att behålla kroppen, men myndigheterna utreder nu om de gjort sig skyldiga till något brott.

Therese Holmberg