Katten också, jag åkte fast

Hunden kunde dömas efter håren

Foto: AP
Skyldig - till kattmord. Lucky avslöjades av sin saliv. Nu hotas ägarna av stämning.
NYHETER

Här är en Lucky med riktig otur.

Han lyckades göra slut på sin ärkefiende utan vittnen.

Men bands till brottet-eftersom offrets matte var CSI-fantast.

Marylin Christian, 35, hittade familjens katt Cody dödad framför villan i amerikanska Loudoun County, Virginia.

Hon grät i två timmar.

Sedan inledde hon en egen brottsplatsundersökning.

En veterinär som undersökte kvarlevorna efter den 13-åriga katten konstaterade att förövaren med största sannolikt var en hund.

Använde saliv

Inspirerad av tv-serien CSI tog hon vara på saliv som hittades på kroppen-och gav sig ut i grannskapet i jakt på en mördare.

Marylin Christian fann snabbt en misstänkt: spralliga blandrashunden Lucky som precis flyttat till området med ägarna Sean och Janet Daryabeygi.

Hon försökte få myndigheterna att omhänderta hunden, men de vägrade agera eftersom det inte fanns några vittnen till händelsen.

Knackade på hos grannen

Då gick Marylin Christian hem till paret Daryabeygi för att samla bevis.

-Vi knackade på deras dörr och sa "ledsen att vi möts under dessa omständigheter, men vi vill att ni ska veta att vår katt har blivit dödad " och förresten kan vi få träffa er hund", säger hon till Washington Post.

Marylin Christian tilläts ta päls- och salivprover som hon tog med sig till ett dna-laboratorium som kunde konstatera: Lucky är boven i dramat.

Trots de överväldigande bevisen ville myndigheterna fortfarande inte lägga sig i granndispyten-som med tiden växt sig allt starkare.

"Det är hundens natur"

-Vår hund gjorde det förmodligen. Vi vet inte. Ingen såg det. Men det ligger i hundars natur att jaga katter, ekorrar och andra små djur. Hon är besatt av något helt naturligt, säger Sean Daryabeygi till Washington Post.

De låter inte längre Lucky springa fritt i villaområdet.

Men Marylin Christian låter sig inte nöjas med det. Nu överväger hon möjligheten att stämma paret Daryabeygi i civil domstol.

Johan Edgar