”Jag dansar bättre efter en tequila”

Så bränner ”September” tusen spänn på krogen

NYHETER

Petra ”September” Marklund, 21 år, sångerska; du får tusen spänn – hur bränner du dem på stan i kväll?

Foto: GUSTAV MÅRTENSSON
Petra Marklund, 21, bjuder kompisarna på shots tills danshumöret är på topp.

Jag vill börja min kväll hemma med tjejkompisarna. Vi är hemma hos min körtjej Emma som har ett bra kök. Vi kör en middag, en ganska välplanerad sådan. Det blir både förrätt, varmrätt och efterrätt. Jag har precis lärt mig göra pumpasoppa, så det kan nog bli en sådan. Vi dricker ett gott vitt vin till. Det blir samma tjat som vanligt, vi har väldigt nära kontakt. Just nu har vi mycket att prata om eftersom vi inte setts på hela julen.

Vinet ska vara vitt

Sen går vi ner till någon liten kvarterskrog, det finns jättemånga mysiga ställen på Hantverkargatan. Det är skönt att ta nåt lugnt ställe så hoppet mellan middag och partyparty inte blir alltför stort. Jag köper ett glas vitt vin, jag får ont i huvudet och blir trött av rött vin. Måste verkligen passa mig för det.

Vi möter upp några andra kompisar på O-baren. Man vet aldrig vad som väntar en när man går dit, ibland har de spelningar och så där.

Dansar på Grodan

Grodan ligger nära, så det blir nästa steg. Där har de jättebra house på undervåningen. När jag är på humör dansar jag mycket. Det blir nog en cider här.

Sen fastnar jag på en 7-Eleven-butik och köper en påse lösgodis. Det brukar jag alltid göra.

Jag är på danshumör så det blir en sväng Crib på Blue Moon Bar. Det är både hiphop och house. Jag bjuder mina tjejkompisar på tequilashots, sen dansar vi ännu bättre.

Taxi hem till mig är dyrt, jag får lägga mina sista 350 kronor på det. Men det är det verkligen värt.

Notan

Så bränner andra kändisar 1000 spänn

Sofia Larsson