Åklagarna vill låsa in kannibalen på livstid

Tyskland fasar inför den nya rättegången med kannibalen Meiwes

Foto: reuters
ÅT SITT OFFER Kannibalen Armin Meiwes, 44, står åtalad för mord och riskerar livstids fängelse.
NYHETER

Redan dråpdömd för att ha dödat och ätit upp sin älskare, står Armin Meiwes, 44, återigen inför skranket.

– Hela Tyskland suckar inför att behöva lyssna och läsa om alla detaljer igen, säger Aftonbladets utsände Peter Kadhammar.

Tyska högsta domstolen köpte inte underrätternas resonemang som ledde fram till att Meiwes dömdes för dråp till åtta och ett halvt års fängelse. Därför måste hela rättegången tas om – från början.

– Det finns väl egentligen inga nya detaljer. Försvaret har i och för sig pekat på att det framkommit nya fakta av videofilmerna, men det återstår att se vad det handlar om, säger Peter Kadhammar.

Träffades på internet

Meiwes träffade sitt offer Bernd Juergen Brandes, 43, på internet. Meiwes hade annonserat efter en man som ville bli dödad och uppäten. Brandes nappade.

Hela det gräsliga dådet spelades in på video, och filmen blev ett viktigt bevis den efterföljande rättegången.

– Meiwes har hela tiden varit öppen och beredvillig att berätta om allt, säger Kadhammar. Det verkar som om han kommer att hålla samma linje även nu.

Riskerar livstids fängelse

Åklagarna har målat upp Meiwes som en slaktare som bara ville tillfredsställa ett sexuellt begär. En anklagelse som nu ska redas ut, en gång för alla.

Om Meiwes döms för mord riskerar han livstids fängelse. Han har tidigare genomgått rättspsykiatriska undersökningar, som visat att han är vid sina sinnens fulla bruk.

Robert Triches

ARTIKELN HANDLAR OM