Nätpedofilen: Jag är inte "Alexandra"

Misstänks ha utnyttjat minst 60 flickor - idag berättade han i rätten

NYHETER

I dag hölls förhör med den 30-årige nätpedofilen i Malmö tingsrätt.

Mannen gick till attack mot åklagaren, som påstår att han är identisk med täcknamnet ”Alexandra”.

– Han säger att Alexandra finns och att han köpt sex av henne, säger Aftonbladets reporter på plats, Per-Ola Ohlsson.

Rättegången mot den 30-årige mannen inleddes den 4 januari i Malmö. Åtalet gäller 38 fall av sexuella övergrepp, och vissa av de utnyttjade eller våldtagna flickorna var så unga som 12 år när mannen träffade dem.

Vältalig och självsäker

I dag förhördes 30-åringen i rätten. Aftonbladets reporter Per-Ola Ohlsson fanns på plats, och berättar för aftonbladet.se att mannen är vältalig och ger ett självsäkert intryck.

Polis och åklagare har hela tiden ansett att Alexandra inte finns, att hon är ett täcknamn som fabricerats av 30-åringen för att locka till sig och dupera unga tjejer.

I rätten gick 30-åringen till verbal attack mot åklagaren, Ulrika Rogland. Han sa bland annat att polisen inte brytt sig om att leta reda på Alexandra, som enligt honom är en fysisk person.

– Han säger att Alexandra gick i hans gymnasieskola, säger Per-Ola Ohlsson.

– Han säger att han köpt sex av henne och att hon förmedlat andra tjejer till honom.

30-åringen kommer dock inte ihåg vad ”Alexandra” heter i efternamn, eller vilket telefonnummer hon har.

Erbjöds pengar

I förra veckan erkände 30-åringen plötsligt att han haft sex med de minderåriga flickorna. Han förklarade sitt handlande med att han inte vetat att de var så unga.

Enligt åtalet har mannen sedan slutet av 1990-talet kontaktat unga flickor genom olika chattsidor.

Mannen ska ha lurat flickorna genom att utge sig för att vara Alexandra - en kvinna som ville vara flickornas kompis och påstod sig kunna fixa modelljobb åt dem. Alexandra betalade även flickorna för att skicka sexbilder av sig själva.

60-tal flickor

Några modelljobb blev det aldrig. Istället träffade flickorna den 30-åriga mannen, som med olika grader av våld tvingade sig till sex.

Sammanlagt kommer målet att handla om övergrepp mot ett 60-tal unga flickor, och mannen misstänks för bland annat våldtäkt och grovt sexuellt utnyttjande av underårig.

Tidigare artiklar

Mia Carron