Otålig 79-åring orsakade tågkrock

Kvinnlig bilist körde runt bommarna

NYHETER

Den 79-åriga damen var bara centimetrar från att orsaka en allvarlig olycka på en järnvägsövergång i utanför Eksjö.

– Hon ville inte vänta på att bommarna skulle gå upp, säger vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.

Det var på måndagsförmiddagen som kvinnan kom körande i sin personbil. Bommarna gick ner vid järnvägsövergången utanför Mariannelund, väster om Vimmerby. Men kvinnan hade inte tid att vänta.

– Bommarna är byggda så att man kan tråckla sig igenom med bil och det gjorde hon, säger Mats Antonsson, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.

Kör över järnvägen ofta

När kvinnan stod på spåret med bilen kom rälsbussen men som ett under touchade den bara bilen. Tågföraren chockades svårt och fördes till sjukhus. Kvinnan och de tre passagerarna ombord på tåget klarade sig utan skador, men kvinnan fördes också hon till sjukhus för kontroll.

Det är ännu något oklart varför hon valde att inte stanna när bommarna gått ner. Enligt Antonsson kör hon den vägen ofta.

Ville inte vänta

– Hennes enda förklaring som jag uppfattat det är att hon inte ville vänta och det kom ju inget tåg när hon åkte ut på spåret, säger Mats Antonsson.

– Det kunde ha gått riktigt illa, fortsätter han.

Kvinnan är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik alternativt grov vårdslöshet i trafik, ett brott som kan ge böter och fängelse i upp till två år.

Therese Holmberg

ARTIKELN HANDLAR OM