”Det går inte att stoppa utvecklingen”

Timbuktu chattade om fildelning, musik och politik

NYHETER
Foto: Pontus Höök
Timbuktu visar stolt upp sin Rockbjörn – men gillar inte att befinna sig 48 våningar upp.

   Timbuktu säger: hallå ja

Carol säger: Hej och stort grattis!! Ville bara berätta att min dotter Angie 8 år älskar din musik, dansar å sjunger till den hela tiden. Hon undrar om det pirrade i magen när du fick ditt pris...jag tror att hon e lite småkär i dig:) Stor kram ifrån henne

   Timbuktu säger: kul att höra, jo det pirrade en hel del, särskilt eftersom jag stod på per bjurmans balkong på 48e våningen och jag inte är så bekväm med höjder.

Mina säger: Hej timbaktu wazzah :D..? hur länge tror du att du kommer jobba med musik?..förutom musiken är d nåt annat drömjobb du skulle vilja jobba med? Peace :D..

   Timbuktu säger: musiken är mitt drömjobb, jag hoppas att jag hålla på med det så länge jag finns...

Jenny säger: Har du några fördomar? Nämn nån i så fall...

   Timbuktu säger: alla har vi ju fördomar, kommer inte på någon särskild just nu, men t ex att politiker alltid ljuger är väl en fördom jag har..

sanxiao säger: varför valde du namnet Timbuktu?

   Timbuktu säger: när jag var sexton läste jag om staden timbuktu i mali, och imponerades hemskt mkt av det, tyckte oxå det lät grymt koolt.

Sally säger: Vad gör du i New York? Har du gig, eller är det jobbrelaterat på nåt annat sätt? DU ÄR GRYM O HET!

   Timbuktu säger: tackar tackar, jag har spelat två gig hittills plus att jag o amato sänder p3hiphop live varje tisdag mellan 22-24 från nyc...

SadieG säger: Hej Timbuk! Hur tycker du att vi ska göra för att minska främlingsfientligheten här i Sverige? Skitbra spelning du höll i Karlskrona förra året, förresten :)

   Timbuktu säger: Tack, det var ett skönt gig. Vi måste väl öka förståelsen mellan folkgrupper generellt, fler mötesplatser där folk från olika kulturer och klasser kan mötas...så folk förstår att vi alla bara är mänskor..

Davve säger: Kan du ge något tips för hur man bli en grym rappare?

   Timbuktu säger: öva öva öva öva öva öva öva öva skriv skriv skriv öva öva öva öva

Big up!!

Poop säger: Hejsan! Tycker dina äldre låtar var mycket bättre för nu har vänstershitten o politiken tagit för stor del och då har tyvärr låtarnas kvalité tappat. Gillar när du relaterar till "svenssons" problem som tex i The botten är nådd men när det vänds på ett mera seriöst o politiskt vis som nya skivan sviktar kvalitéten. skärpning!

   Timbuktu säger: smaken är som baken min vän

andy säger: Jag undrar hur du gör när du skriver din musik?

   Timbuktu säger: ja du...det är olika, jag sitter helt enkelt o tänker, sen skriver jag ner mina tankar...sen spelar jag in det jag skrivit.

Marcus säger: hallå Timbuk! först av allt - du e verkligen ett ljus i vintermörkret för mig!. Tänkte fråga om man någon gång i framtiden får höra dig slänga feta rimes på engelska? ha de bra!

   Timbuktu säger: definitivt!!

Promoe säger: Tjena! Jag undrar ifall du planerar att bli en internationell sjärna eller om du kommer hålla dig till typ sverige och övriga europa?

   Timbuktu säger: Jag kommer försöka sprida min musik på så många ställen som möjligt...men Sverige är ju alltid nummer ett.

Nattta! säger: Tror du på det du sjunger i låtarna?

   Timbuktu säger: Japp, det är ju mina tankar o känslor som jag skriver ner i mina texter och det är ju klart jag tror på dom.

Åsa säger: När jag var nere i Timbuktu, Mali så spelade jag din senaste skiva som ja lyckligtvis hade me mej i mp3:n för våran rapälskande lokale guide, han gillade det stort! Det var en speciell å lustig känsla att lyssna på din musik i den ack så torra staden! keep up the good work! btw så va du grym på ROCKOFF i mariehamn i somras!

   Timbuktu säger: Fan va hett!! När jag var där gav jag dem ett par ex av mina plattor oxå. Det var en upplevelse för livet att resa runt i Mali.

killparfym säger: Tjena Tjena mannen!

om du fick välja... VEM SOM HELST i Sverige att bli statsminister istället för Guran...vem skulle det bli?

//Sofia

   Timbuktu säger: Wow, min bror Måns Asplund tror jag eller kanske Marcus Samuelsson..

limi säger: Tjena whats poppin',timbuktu jag undrar om du är bra på freestyla :P::P??? isf skulle du inte kunna göra ett par meningar :$$

   Timbuktu säger: jovisst kan jag flyta på med orden/chatta m folk o stå på borden/sprida mitt budskap som skit i vinden/skriva snabbt på tangenterna o typa in den...hahaha

Teddy säger: Du har blivit anklagad för att vara "popvänster" - att hyckla genom att leva gott på det system du kritiserar. Hur ser du på de påståendena?

   Timbuktu säger: typisk högerjournalistik säjer jag...alla lever vi på det svenska systemet, men få försöker förändra. jag är långt ifrån felfri, men jag försöker det är det enda man kan göra

wzup man, säger: Tja timbaktu!, Hur började din musik karriär igentligen?

   Timbuktu säger: jag började rappa när jag var sexton..jag blev helt förälskad i musiken, fortsatte och fortsatte och nu är jag här och mer förälskad än någonsin i musik.

ehy säger: Timbuktu, jag undrar vad du har för syn på piratkopiering. Ser du det som en möjligthet att sprida din musik till regioner där inte din skivor säljs? Eller som något som minskar dina möjligheter som artist på gund av minskade inkomster av skivförsäljning?

   Timbuktu säger: det är ju faktiskt bättre att folk lyssnar på det jag gör än att man får pengar för det, det går ju inte att stoppa utvecklingen heller, så det är bara till att köra på.

madde säger: Heeeej. hur många år är du ?

du e fett grym på att sjunga men jag tycker du dansar bäst

   Timbuktu säger: tack madde, jag är för ung för o vara gammal men gammal nog för o veta det.

mdc säger: blir det några fler "brev" till politiker?

   Timbuktu säger: det kan du lita på!!

säger: Vad är det du vill påverka politiskt med dina låtar?

   Timbuktu säger: bra fråga, jag vill väl mest ventilera min känsla av att makthavarna inte verkar bry sej om folkets bästa.

Sandra säger: Hej!!! Ville bara säga att jag tycker du är en värdig vinnare!! Du är jättebra!! Men nu undrara jag vem tycker du skulle få den Rockbjörnen om inte du fick den?

   Timbuktu säger: Magnus Tingsek!!

Big up!

Twizm säger: Vilket program ska man använda för att skapa sjysta beats?

   Timbuktu säger: Logic, fruity loops, reason...

Dan säger: tror du någonsin att du kommer bli för "stor" för att gå på möllan o ta en öl eller cykla till stadion o se på fotboll som vanliga människor?

   Timbuktu säger: absolut inte!

Titti säger: Hey Timbuk, vad e din syn på den svenska kontra den amerikanska musikbranchen??

   Timbuktu säger: mer bisniss här i usa, folk tänker på pengarna i första hand.

Martin säger: Tja Timbuk! Vad tycker du om att jobba med Peps Persson?

   Timbuktu säger: en stor ära, jag hoppas göra mer med honom. Hoppas att han känner sej frisk o stark nu. Peps är King!!

stirraner säger: Visst är New York överskattat, skitigt och jobbigt? Inte alls så ballt som man tror.

   Timbuktu säger: nja, jag gillar det, men det är klart att det har negativa sidor oxå, som allt annat.

hkkkdf säger: Skulle du kunna tänka dig att rösta på FI?

   Timbuktu säger: va e fi?

Sabina säger: Om du fick vara statsminister för en tid, vad skulle du ändra då?

   Timbuktu säger: hmmm...jag skulle börja med att alla skolklassers elevantal skulle halveras och att varje klass hade två lärare istället för en...

   Timbuktu säger: sen skulle jag skriva ett brev t bush

   Timbuktu säger: sen skulle jag lägga ner bofors

   Timbuktu säger: sen skulle jag sänka alla riksdagsledamoters löner till 12 tusen i månaden

   Timbuktu säger: sen skulle jag ringa mina polare o bjuda in dom t rosenbad...hahahaha

Ha d fett alla o tack för att ni var med

kärlek!!

timpan

ARTIKELN HANDLAR OM