Den sista showen

Han stod på scen i måndags - i går hittades Warnerbring död

1 av 4 | Foto: LEIF KEMPE
EN STOR ARTISTS AVSKED Här är en av de sista bilderna på Östen Warnerbring, tagen vid hans sista scenframträdande på hotell Beach Club i San Augustin i måndags natt.
NYHETER

Artisten Östen Warnerbring hittades död i går.

Personalen på hotell Maria Isabel på Kanarieöarna såg honom i går morse - hur pigg som helst.

Några timmar senare hittade de honom död i sängen.

Östen Warnerbring flög ner till Kanarieöarna den 7 januari. Han skulle underhålla gästerna på det svenskägda hotellet Beach Club i San Agustin till i slutet av februari.

Men det blev bara två föreställningar.

Strax efter klockan 12 i går hittades han död i sin säng i en lägenhet på andra våningen på hotellet där han bodde - Maria Isabel.

Hjärtattack

Den spanske rättsläkaren har ännu inte fastställt dödsorsaken, men enligt en preliminär rapport dog Östen Warnerbring av en hjärtattack.

Det slutliga utlåtandet kommer i dag.

-Det är fruktansvärt tråkigt att han är borta, säger Tommy Dynér, ägare till hotel Beach Club och den som engagerade Östen Warnerbring.

-Han uppträdde två gånger och det var fulla hus. Han var mycket populär.

Östen Warnerbring har en lång historia på Kanarieöarna. Han har uppträtt flera säsonger och de senaste åren tillbringade han ett par vintermånader varje år i värmen.

I måndags kväll höll han sin sista föreställning.

Med artistkollegerna Meg Westergren, Olof Thunberg och Lars Lind i publiken. De har spelat i pjäsen "Kvartetten" på Stockholms stadsteater och är på semester på Kanarieöarna.

Östen Warnerbring sjöng klassiker som "En sommarvind", "De va länge sen jag plocka några blommor" och "Vilken underbar värld".

- Det var ett väldigt drag. Han var väldigt glad och på strålande humör, berättar sångerskan Nettan Johansen som tog över när Östen Warnerbring lämnat scenen.

-Det kom som en chock att han nu är borta. Jag såg ju honom så sent som igår, säger hon

För att visa sin respekt för Östen Warnerbring beslutade Nettan Johansen och övriga musiker att ställa in gårdagskvällens spelning.

-Det känns så konstigt. Jag tror inte att jag har fattat att han är borta än, säger hon.

-Jag är säker på att många kommer att sakna honom.

Östen Warnerbring tillbringade flera av sina lediga kvällar på hotellet.

Spelade på slipsen

-Han var en mycket trevlig människa. Det var alltid roligt när han var här, säger hovmästaren Igor Eugenio som i måndags kväll drack en öl med honom i Beach Clubs restaurang.

-Han brukade göra en massa trix med slipsen, han spelade på den som en klarinett.

Östen Warnerbring blev 71 år gammal.

Johan Gunnarsson