Så minns vi Östen Warnerbring

1 av 9
NYHETER

Anna-Lena Löfgren, 61, sångerska, Rånäs:

-Det är så sorgligt. Östen var en härlig människa och en fantastisk artist. Det finns bara några få riktiga musikanter, som verkligen har musiken i blodet, och Östen var en av dem. Det är en stor, stor förlust.

Siw Malmkvist, 69, artist, Stockholm:

-Östen hade den där unika begåvningen som gjorde att han både var fruktansvärt musikalisk och kunde skriva fantastiska texter. Och vilken fighter han var när han kom tillbaka som artist efter sin stroke då han förlorade talförmågan.

Sven-Bertil Taube, artist, 71, London:

-Östen Warnerbring var framför allt en väldigt glad och positiv människa. En fin artist med enorm scennärvaro och fin kontakt med sin publik. Få behärskade ett uppträdande med samma bravur som han.

Viktoria Tolstoy, 31, sångerska, Stockholm:

-Det är förfärligt sorgligt att Östen Warnerbring gått bort. Med det försvinner nu en hel musikgenre. Det finns ingen som kan ersätta honom, det han gjorde för svensk musik är unikt.

Gösta Linderholm, 64, musiker, Vaxholm:

-Han var en stor speleman som kunde skratta åt sig själv vilket är beundransvärt hos en artist. Han var ett proffs som alltid visste exakt vad han gjorde. I det hänseendet jämför jag honom med Evert Taube.

Eva Rydberg, 62, skådespelerska, Helsingborg:

-(Gråter) Det är så tråkigt. Han var en underbar kollega som alltid gjorde allt så roligt, både på scenen och bakom. Östen var full av idéer och skrev fantastiska texter. Suck, han dog alldeles för ung.

Lill Lindfors, 65, sångerska, Sollentuna:

-Det är helt ofattbart att han gått bort. Det är en så gladlynt skåning som nu lämnat oss. En ljuvlig person, alltid lika omtänksam och humoristisk, varm och musikalisk.

Hans "Kvinnaböske" Andersson, 57, musiker, Torekov:

-Det var han som tog mig med in på krogscenen, som trodde att jag kunde göra mer än att spela och sjunga. Östen var konstant sprallig och full av upptåg. Åh, vad jag blir ledsen.

Kersti Adams-Ray, 64, radiopratare, Stockholm:

-I tv-programmet Drop In skulle en snubbe stå under taket och kasta ner rosor sakta över Östen. Men han hällde hela hinken på en gång. Och det var vassa plastrosor. Östen var tvungen att hålla masken.