Höll dottern inlåst i trettio år

- fick bo på fem kvadratmeter

NYHETER

Hon låste in sin förståndshandikappade dotter på toaletten - i mer än 30 år.

Den 73-åriga Italienska kvinnan utreds nu av polisen.

Annina Gentilezza, 73, bodde tillsammans med sin man Giuseppe De Felice och sin förståndshandikappade dotter Giuseppina, 52, i en lägenhet i Pescara vid den adriatiska kusten. Polisen gick in i familjens lägenhet efter att en svärdotter till Annina tipsat dem om att allt inte stod rätt till, skriver Times online.

Bodde på fem kvadratmeter

När polisen gick in i badrummet hittade de den 52-åriga kvinnan i fosterställning på golvet. Rummet varit hennes hem i mer än 30 år mätte inte mer än 5 kvadratmeter och innehöll, förutom en tältsäng, en toalett, handfat och en tvättmaskin. Polisen tror att Giuseppina levt i mörker. Från taket hängde lösa sladdar efter belysningen som kopplats ur.

– På golvet stod två hundmatskålar där hon blev serverad rester, säger polisen.

Giuseppina fick inte ens duscha i varmvatten utan familjen tog ut henne på balkongen och spolade av henne med en slang. Om hon hade varit ”dum” fick hon stanna kvar på balkongen, även på vintern. Hon blev också slagen av sin mamma.

– En gång i månaden fick hon lämna lägenheten tillsammans med modern och hennes man, man bara för att gå och hämta sin förtidspension, säger Nicola Zupo vid polisen.

Vill inte tillbaka

Giuseppe de Felice förnekar att familjen behandlat kvinnan illa.

– Vi har aldrig skadat henne. Hon sover i sitt eget rum, hon äter med oss och tittar på tv med sin mamma varje kväll, säger han enligt Times online.

Efter razzian i familjens lägenhet fördes Giuseppina till sjukhus. Personalen där rapporterar att hon har börjat tala.

– Hon vill inte åka hem igen.

Therese Holmberg