Polisstationen i Filipstad bombhotad

NYHETER

Filipstad

Polisstationen i Filipstad bombhotades strax före klockan 17 på torsdagseftermiddagen av en av polisen känd person. Polisen tog mycket allvarligt på hotet och utrymde polisstationen och byggnaderna närmast.

– Det var en anhörig till den här personen som ringde hit och berättade att han hade hotat med att fylla en bil med sprängmedel och köra rakt in i polishuset, sade Thore Persson, vakthavande befäl i Karlstad, vid 18-tiden till TT.

Eftersom mannen är tidigare känd av polisen och han bedöms ha goda kunskaper om sprängmedel, tog polisen hotet på största allvar.

Polishuset och området intill är utrymt, vilket innefattar även Konsumbutiken och Systembolaget.

– Vi har hittat bilen som mannen hade kört i diket. Vi genomsökte den men hittade inga sprängmedel i den, säger poliskommissarie Yvonne Karlsten, vid polisen i Värmland till aftonbladet.se.

Polisen vill inte att privatpersoner uppehåller sig kring det avspärrade området, men anser att de har situationen under kontroll.

Vid 19-tiden blåste polisen faran över i centrala Filipstad och lättade på avspärrningarna. Sökandet efter mannen koncentrerades till området norr om stan där bilen hittats.

Therese Holmberg, TT