Stränga straff för bordellverksamhet

Fängelse och utvisning för fyra personer som drev bordell

NYHETER

Tre män och en kvinna dömdes på fredagen av Stockholms tingsrätt till varierande fängelsestraff för att de drivit en omfattande bordellverksamhet i Stockholm och Uppsala.

Fem sexkunder dömdes till dagsböter.

En av bordellägarna, en 32-årig kvinna, dömdes till fängelse i fyra år och sex månader för grovt koppleri och människohandel. Hennes tre manliga medarbetare dömdes till något kortare fängelsestraff för samma brott.

Samtliga fyra, som är medborgare i Estland, ska efter avtjänat straff utvisas ur landet för all framtid.

Tingsrätten konstaterar att kvartetten från hösten 2004 och fram till februari 2005 drivit en omfattande sexhandel i Stockholm. De rekryterade elva unga kvinnor från Estland till Sverige som prostituerade sig i flera lägenheter i Stockholm och Uppsala. Några av kvinnorna var 16 och 17 år gamla.

Kvinnorna betalade 2000 kronor varje dag i ”hyra” till deras hallickar som gjorde stora förtjänster under de fyra månader prostitutionen pågick.

– Jag är mycket nöjd med domen. Främst därför att tingsrätten ansett att det handlat om människohandel men också för att samtliga anses varit lika delaktiga i verksamheten som tyvärr fortsätter. Men nu slipper vi i alla fall några av aktörerna ett tag framöver, säger kammaråklagare Hans Ihrman till TT.

TT