16-årig flicka ihjälskjuten

Pojkvännen gripen för dådet

Foto: Åge pedersen/Vg
ihjälskjuten En 16-årig flicka sköts ihjäl i natt i den lilla norska orten Hommersåk. Polisen har gripit den 17-årige pojkvännen för dådet.
NYHETER

En 16-årig flicka blev inatt ihjälskjuten i den lilla orten Hommersåk i Norge.

Hon blev enligt polisen skjuten med flera skott, och hennes pojkvän, 17 år, har gripits som misstänkt för dådet, skriver VG:s nätupplaga.

Dagbladet.no skriver att det var pojkvännen som själv anmälde sig till polisen:

– Jag har skjutit min tjej, ska han ha sagt när han ringde till polisen inatt.

Enligt vittnesuppgifter hölls en stor fest under natten i det bostadsområde där dödsskjutningen inträffade. Både flickan och pojken fanns med på festen, som fortsatte tills ambulanshelikoptern kom. Först då upptäckte festdeltagarna vad som hänt.

Inget motiv

Något motiv till dådet har polisen inte velat yttra sig om. 17-åringen sitter under dagen i förhör. Ett handeldvapen har beslagtagits.

Den livlösa flickan – skjuten med flera skott – hittade livlös vid en bäck nära en fotbollsplan strax efter klockan ett inatt av två förbipasserande män. De satte igång med återupplivningsförsök i väntan på ambulansen, som senare förde flickan till universitetssjukhuet i Stavanger.

Fler våldsdåd

Vid 03.27 dödförklarades hon.

Bägge ungdomarna var hemmahörande i Hommersåk som ligger inte långt från Stavanger i sydvästra Norge. Orten beskrivs som en liten sömning stad där alla känner alla. Men dödsskjutningen är inte det första våldsdådet som drabbat orten:

För några år sedan blev en ung pojke ihjälslagen på en buss. Och för inte så länge sedan dog två tonåringar efter en vansinneskörning i centrum av Hommersåk.

Robert Triches