Flickebarn omkommen efter skoterolycka

Sökandet efter de vuxna avbrutet - befaras omkomna

Foto: pontus altin
Skoterspåren ledde fram till en vak i närheten av Spillersboda utanför Norrtälje. Sökandet efter de två försvunna personerna avbröts vid 19-tiden.
NYHETER

Två personer, en kvinna och en man, är försvunna efter en tragisk skoterolycka på isen utanför Spillersboda i Norrtäljetrakten.

– Skoterspåren leder fram till en vak, säger Adam Waxberg på sjöräddningscentralen i Göteborg.

En sexårig flicka som var med på färden har hittats omkommen i vaken.

Det var strax innan fyra på söndagseftermiddagen som larmet kom att tre personer, en kvinna, en man och ett barn, saknades. De hade tidigare under dagen gett sig ut på skoterfärd på isen mellan Spillersboda på fastlandet och ön västra Stomnarö.

Letar vidare

En vak upptäcktes, med skoterspåren som ledde fram till den.

Svävare, helikoptrar och dykare sökte under kvällen på och under isen. Dock utan resultat.

Ännu vid 19-tiden på kvällen hade inga fynd gjorts och man beslutade att avbryta sökandet då det bedömdes som utsiktslöst att någon som hamnat i vattnet skulle kunna vara vid liv.

Under dagen har vädret varit nästan vindstilla men med en del snöfall i området som kan ha påverkat sikten. Enligt uppgift ska isen i området ha varit mycket tunn, med nyfallen snö på.

Omkom

Natten mot söndagen omkom en 40-årig man i en skoterolycka med flera skotrar inblandade i närheten av Örnsköldsvik.

På söndagen hittades också en skoterförare död i närheten av Valbo, Gävle, efter en befarad skoterolycka. Det är oklart hur olyckan gått till och när den inträffade.

Fakta: Döda i skoterolyckor

Robert Triches