Ge dig in i debatten

Ungt val presenterar stolt fyra vältaliga ungdomar med luddiga fingrar

alla talar svenska Nörden, punkiga vänstertjejen, skejtaren och posh. Välj vem som ska framföra dina åsikter på den nya debattsidan.
NYHETER

Nörden, punkiga vänstertjejen, skejtarkillen och posh.

Här har du dina språkrör i Ungt val-debatten.

– Det är ett roligt sätt att försöka få lite tryck i debatten, säger Emil Tavassoli på webreklam- byrån Farfar som utformat det nya debattforumet.

De fyra figurerna, som ännu inte har några namn, är tillverkade av Guffe Funck som spelar DJ Tjet i tv-serien om Allram Eest.

Välj själv

– De har lite olika personligheter så att man kan välja den som man tycker passar, säger Emil Tavassoli om de fyra små mupparna: punkiga vänstertjejen med blått ansikte, posh-tjejen med solglasögonen uppskjutna i pannan, skejtarkillen med pärlhalsbandet och nörden med det rakade huvudet.

– Tanken med honom var att han säkert är insnöad på något specifikt, han är säkert väldigt ordentlig och sitter med i elevrådet, säger Emil.

Alla fyra är tillverkade att föreställa en tonåring i gymnasiet.

– Vi var tvungna att ha minst två tjejer och två killar så att man skulle kunna välja efter vad man själv gillar. Men de fick heller inte sticka iväg för mycket, man ska kunna tolka dem lite som man vill, säger Emil Tavassoli.

Rösta fram bästa debattinlägget

På sajten kan man lyssna på andras inlägg, ge dem tummen upp eller tummen ner och skriva in egna, som dockorna sedan framför i talarstolen.

– Vad jag vet så har inget liknande gjorts förut. Vi får väl se vad det kommer för inlägg, det kanske blir miljontals, säger Emil Tavassoli.

De är inte så bra på engelska.

– Haha, nej, det blir så när man använder talsyntes. Man måste välja ett språk så vi valde svenska, säger Emil Tavassoli.

Nu är det bara för dig att gå in, välja din företrädare och sjunga ut.

Debatten kan börja.

Säg vad du tycker!

Fakta om figurerna

Karin Abrahamsson ([email protected])