Husras i Nairobi - minst åtta döda

Foto: ap
En överlevande har dragits fram ur rasmassorna i Kenya.
NYHETER

Ett fyravåningshus rasade samman i Kenyas huvudstad Nairobi på måndagen.

Minst åtta personer har dödats och fler än 50 personer rapporteras vara allvarligt skadade. Ett okänt antal är instängda i rasmassorna.

Foto: cnn
Minst 200 personer befann sig i huset när det rasade.

Enligt AP fanns över 280 personer i byggnaden när den rasade. Dussintals räddningsarbetare började gräva med bara händerna för att försöka rädda människor ur rasmassorna. Fasansfulla scener utspelades. Under en rasad betongpelare vinkade en hand fram. Ytterväggar till byggnaden står fortfarande upp, vilket innebär en fara för räddningsarbetarna.

En talesman på sjukhuset Kenyatta General meddelade att över 50 personer kommit in och att det varje minut anlände fler skadade.

En person som AP talat med, men som ville vara anonym, uppgav att en bygginspektör så sent som i förra veckan varnat för att huset inte var säkert och att man försökte att stabilisera strukturen. Många av de skadade och omkomna är byggnadsarbetare.

– Byggnaden var full med byggnadsarbetare. Man var i färd med att bygga flera våningar när allting rasade, berättar Patrick Opiyo, en av många som som grävde efter överlevande.

Robert Triches, TT , AP