Styvpappa till död 12-åring släppt

NYHETER

Mannen som misstänkts ha mördat sin 12-årige styvson har försatts på fri fot.

– Det finns inte någon bevisning, mannen har inte haft några motiv. Snarare var han mycket fäst vid pojken, säger chefsåklagare Peter Claeson till Aftonbladet.

Det var den 13 december som 12-åringen hittades död, hängd, i sitt hem. Hans lillasyster gjorde den fruktansvärda upptäckten.

Allt tydde till en början på självmord, men efter att rättsläkaren slagit larm ändrade utredningen inriktning. Rättsläkaren upptäckte att pojken dött genom strypning, och inte av de skador som man normalt får av en hängning.

Häktades

Styvpappan i familjen i den lilla byn i Värmland blev misstänkt och anhölls den 29 december förra året. Sedan dess har han suttit häktad, påsannolika skäl misstänkt för mord.

Nu har han släppts, avslöjar Aftonbladet.

– Först hade vi misstankarna om att pojken blivit mördad. Rättsläkaren slog larm när fynden inte stämde överens med det sätt som pojken hittats på, säger Peter Claeson.

Sedan dess har fler undersökningar gjorts.

Rentvådd

– Min klient är glad och lättad över att han är rentvådd, säger mannens försvarare Leonard Lefverström till aftonbladet.se. Han släpps inte bara därför att det är brist på bevis, utan för att det är helt klarlagt att han inte hade något med dödsfallet att göra.

Mannen har hela tiden haft stöd från både familj och från bygden.

– Det är ingen utstött människa som vandrar hemåt nu.

Blir det aktuellt att söka skadestånd?

– Det finns ju lagar för det men det tar vi ställning till senare.

Läs mer:

Linda Hjertén, Robert Triches

ARTIKELN HANDLAR OM