Munk misstänks för våldtäkt

Gjorde egna porrfilmer på hjälpcentret

NYHETER

ROM

Han brukar kallas Italiens största fotbollssupporter.

Fader Fedele, 69, är franciskanermunken som dansar på läktarna med fansen.

I går greps han av polisen - anklagad för våldtäkt och utpressning.

Foto: ap
GREPS AV POLISEN Fader Fedele är känd för att dansa på fotbollsläktare, gå på erotikmässor och samla in miljontals kronor till behövande. Nu har han gripits av polisen – misstänkt för bland annat våldtäkt.

I månader hade polisen spanat, efter rapporter om underliga sammankomster i fader Fedele Bisceglias hem i staden Cosenza.

Kameror hade installerats i smyg och hans rum genomsökts.

Arresteringen, i hans pampiga centrum för samhällets utstötta, blev en chock.

Spelade huvudrollen

En nunna avslöjade att hon ofta våldtagits av fader Fedele och dennes medhjälpare. Även andra besökare skall ha fallit till föga för munkens krav.

De slutliga bevisen kom när polisen hittade filmkassetter med inspelade porrfilmer, där fader Fedele själv spelar huvudrollen.

Fader Fedele är sedan länge en rikskändis i Italien, efter att han deltagit i erotikmässan Erotica Tour och fotograferats tillsammans med porrstjärnan Luana Borgia.

"Jag är totalt oskyldig"

Fedeles favoritkommentar:

- Man måste ner i helvetet för att finna vägen till paradiset.

Fader Fedele har tre doktorsexamina, i teologi, medicin och sociologi. Han har startat missionsstationer i Mocambique, Etiopien, Eritrea och Kamerun.

Han är en karismatisk, rundnätt figur, med kritvitt skägg och brinnande blå ögon. Han har samlat in tiotals miljoner kronor till sina omfattande projekt - spetälska, ensamstående mödrar och gamla knarkare har fått hjälp hos honom.

- Jag är totalt oskyldig, men lycklig. Nu kommer jag att få lida som Jesus, sa fader Fedele när han fördes bort.

Åke Malm