Lyxiga rökrum

Här kan du ta ett bloss – med stil

NYHETER

Efter rökförbudet hamnade rökarna ute i kylan.

Nu får de komma in igen.

Stockholms krogar storsatsar på lyxiga rökrum.

Foto: Malin Arnesson
Välkommen in från kylan På Axela på Söder kan du ta en cigg efter maten i deras lyxiga rökrum. ”I samband med att vi byggde en ny restaurangdel passade vi på att satsa extra mycket på ett fint rökrum”, säger Jasmina Kojadinovic, ägare av restaurang Axela.

Tobakssugna gäster ska inte bara få någonstans att bolma, utan även något att titta på och en omgivning att trivas i.

Uppskattat av många

– Det är viktigt att våra rökande gäster inte hamnar i skamvrån. Rökarna ska fortfarande känna sig välkomna, säger Jasmina Kojadinovic, ägare av restaurang Axela på Söder.

Deras rökrum är stilfullt, fräscht och uppskattat av många gäster. Där finns levande växter, en stenvägg, moderna möbler och ett rinnande vattenfall.

– I samband med att vi byggde en ny restaurangdel passade vi på att satsa extra mycket på ett fint rökrum. Jag tror att det betyder en hel del. Det lockar kunder och är en konkurrensfördel, säger Jasmina Kojadinovic.

Dyrt med rökrum

Likadant resonerar restaurangen och krogen Bacci i Gamla stan. De har lagt ned nästan 50 000 kronor på sitt rökrum.

– Det är lika viktigt att ha ett fint rökrum som att ha en fräsch toa eller bra mat. Ändå har vi inte lagt ned lika mycket pengar som en del andra eftersom vi inte behövde köpa ny fläktanläggning. Det finns säkert de som lagt ned en halv miljon kronor på ett rökrum, säger Jon Edwjin, en av ägarna.

Finrummen där du bara får röka

MALIN ARNESSON Sportigt med rökning på O’learys.

Jonas Andersson