Pet Sounds ökar volymen

Musikbaren flyttar till gamla Hannas

NYHETER

Lilla Pet Sounds bar blir snart stora Pet Sounds bar.

Adressen är Skånegatan 59, där Hannas krog höll till en gång i tiden.

Foto: BJÖRN LINDAHL
På gång Snart slår nya stora Pet Sounds bar upp portarna. Lokalen kommer att kunna ta emot tre gånger så många middagsgäster. Här står från vänster Fredrik Hedlund, Fredrik Werme, Petra Roth, Linda Persson och kocken Andrej Wigert i den nya lokalen.

Avståndet från Pet Sounds skivbutik till Pet Sounds bar är inte långt.

Med flytten till Hannas gamla lokaler blir det ännu kortare. Peppandet inför att återigen få bege sig till Skånegatan 59 har pågått några månader, men gamla Hannas-stammisar och andra hugade får vänta ännu ett tag. Öppningen har skjutits fram, på grund av det omfattande renoveringsarbetet, och ser nu ut att kunna bli den 15 februari.

I och med bytet av lokal tredubblas kapaciteten för middagsgäster, från 12 till 36 platser. Dessutom tillkommer en bar, med cocktailinriktning, och en undervåning, lämpligare för öldrickande.

Musiken i centrum

Andra nyheter är att det blir en större meny och att alla showcase-uppträdanden flyttas från affären till scenen där nere. Musiken är i fokus, men även andra kulturyttringar ska förekomma.

– Vi är öppna för förslag. Jag kan tänka mig konstutställningar, releasepartyn för en bok eller en indiescen för ståuppkomiker, säger Stefan Jacobson, ägare.

Skivtips

Lokalen kommer att bli sober och stilren med brun/beige väggar och olika kaklade ytor. Tavlorna som hänger på gamla restaurangen får följa med i flytten.

Det är helt okej att gå fram och be om skivtips även här.

– Jadå, vi jobbar 24 timmar om dygnet, säger Stefan Jacobson.

Drinkar det svänger om

Sofia Larsson