Kvinnlig brottare greps för seriemord

Ströp minst tio kvinnor - gäckade polisen i flera år

NYHETER

En av Mexikos mest eftersökta seriemördare ”The little old lady killer” gäckade polisen i flera år.

På onsdagen kunde polisen äntligen gripa mördaren - en 48-årig kvinna som jobbade som professionell brottare.

Foto: ap
Juana Barraza bakom fantomdockan av henne. Polisen använde dockan i jakten på Barraza.

Polisen trodde länge att mördaren var en man utklädd till kvinna, efter att vittnen berättat om en maskulin person som sprungit från brottsplatserna. Åtskilliga transvestiter i området har under utredningens gång blivit förhörda och fått lämna sina fingeravtryck men utan resultat.

Fingeravtryck blev genombrottet

Genombrottet för polisen kom sedan en kvinna blivit överfallen i sitt hem, men attacken avbröts när kvinnans son hälsade på. Polisen lyckades säkra fingeravtryck från platsen som sedan matchades med ytterligare fem mord och mordförsök.

Juana Barraza kunde gripas i Mexiko City efter att en hyresgäst hittat sin värd, Ana Maria Reyes, 82, mördad i vardagsrummet och sett Barraza springa från platsen. När polisen gick in i lägenheten fann de att kvinnan blivit strypt med ett stetoskop, uppger New York Times.

När hennes fingeravtryck matchades mot de som tidigare hittats på mordplatserna fick polisen utdelning.

– Fingeravtrycken tillhör Barraza och vi har andra bevis som binder henne till minst tio mord och ett mordförsök, säger polisen.

Ströp dem med deras egna kläder

I flera år har polisen i Mexiko City sökt den mördare som riktat in sig på äldre damer som bragts om livet mitt på ljusa dagen. Tillvägagångssättet var alltid det samma. Mördaren tog sig in hemma hos kvinnorna som alla levde ensamma genom att säga att hon var från hemtjänsten. Kvinnorna blev sedan strypta bakifrån, ofta med sina egna kläder eller föremål från hemmet, för att sedan lämnas på en säng eller på en stol.

– Mördaren rotade sedan igenom huset och tog med sig något litet, oftast en liten religiös staty, säger polisen

Hector Ramos, presstalesman för åklagarmyndigheten i Mexiko City säger att Barraza erkänt att hon är "The little old lady killer", uppger New York Times.

– Ni kommer att förstå varför jag gjorde det när ni läst min redogörelse till polisen, säger Barraza själv.

Fakta: Seriemördare

Andra kvinnliga seriemördare

Therese Holmberg