Skottlossning vid palestinska parlamentet

NYHETER

Skottlossning har hörts nära parlamentet, uppger vittnen för Reuters. Nio personer skadades i sammandrabbningarna, uppgav ett vittne.

Enligt vittnet var det emellertid oklart om de hade skadats av skottlossningen.

Hamas-supportar hissade sin flagga på den palestinska parlamentsbyggnaden på torsdagen och rusade därefter in i huset. Väl där inne drabbade de samman med Fatah-anhängare, uppger AP.

De två grupperna kastade sten på varandra, slog sönder glasrutor i huset. Fatah-anhängarna försökte hala den gröna hamas-flaggan.

– Det här är en flagga där det står: "Det finns ingen annan Gud än Gud" och en Fatah-supporter slängde den på marken, säger Ziad Abu Assef, vittne till händelsen.

En kort tid senare var det återigen lugnt utanför parlamentet, rapporterar TT:s korrespondent från platsen.

Inget dödsoffer hade heller krävts. Polisen sade till TT att nio personer hade skadats lätt och det enda spår som syntes efter bråket var krossat glas.

Dagens händelse var den första sammandrabbningen mellan Hamas och Fatah sedan Hamas vann valet igår. Israel har upprepade gånger bett Mahmud Abbas att han ska tvinga Hamas att lägga ner vapnen, men han säger att ett sådant beslut skulle kunna leda till inbördeskrig, uppger Sky News.

Therese Holmberg, TT