”Växjövänstern borde få utegångsförbud”

SSU:s Anna Sjödin chattade om Säpo, sunkiga kvinnor och socialism

NYHETER
Foto: anders carlsson
Anna Sjödin, ordförande i SSU.

   Anna Sjödin säger: Hejsan! Nu kör vi..

brorson säger: Hej, jag är en av de 440 000 första gångsväljare. har du nått svar på varför jag ska rösta på ditt parti?

   Anna Sjödin säger: Hejsan! det finns två tydliga alternativ. Moderaterna vill sänka skatten med 250 miljarder kronor (var femte skattekrona) medan vi socilademokrater vill satsa på arbete åt alla, en bra skola och vården.

suede säger: vad kan sossarna göra som ni inte gjort på tio år?

   Anna Sjödin säger: Tillsammans har vi gjort Sverige till ett land som är bra att leva i, men mycket återstår att göra. Vi vill fortsätta förbättra vår gemensamma välfärd. Vi vill bekämpa arbetslösheten - inte som moderaterna, de arbetslösa. Det måste skapas fler billiga bostäder för unga.

miffe säger: Hej anna, på vilket sätt ska SSU påverka sossarna för att få bukt med arbetslösheten? Inget har ju hänt de senaste tre mandatperioderna på den fronten. Varför ska man då rösta på er igen?

   Anna Sjödin säger: Mycket har hänt - och nu minskar arbetslösheten drastiskt. 100 000 nya jobb kommer att skapas de närmaste åren.

bullen säger: tycker du man ska ha betyg för uppförande i skolan?

   Anna Sjödin säger: Nej det är vansinne!

Gustav säger: Hur ser ni på kvotering (diskriminering enligt min mening)?

   Anna Sjödin säger: Jag är inte nöjd förrän vi har lika många sunkiga kvinnor som sunkiga män på ledande poster i samhället ;)Jag tycker att vi måste pröva olika sätt för att uppnå det.

Dr T säger: Bör det finnas någon gräns på hur länge man kan sitta på politiska, folkvalda uppdrag t.ex. som riksdagsman?

   Anna Sjödin säger: Max tre mandatperioder tycker vi.

axan säger: Hej Anna!

Hur mennar du att du tycker sverige är ett bra land att leva i?

När folk är RÄDDA att gå ut när de är mörkt för att inte bli brutalt ner slagna rånade våldtäkter mm?

   Anna Sjödin säger: Det finns många problem kvar att jobba med. Kriminaliteten är ett. Vi vill satsa både på förebyggande insatser och på ökade resurser till polisen.

Hindrum säger: Vad tycker du om växjövänsterns förslag om att förbjuda unga att vara ute efter klockan 23 på kvällar?

   Anna Sjödin säger: Växjövänstern borde få utegångsförbud. Det är ett galet förslag.

hejman säger: hur vill du att sverige ska se ut om tio år?

   Anna Sjödin säger: Jag vill att alla ska ha lika möjligheter att lyckas i livet. Då måste vi slåss för minskade klyftor och ökad jämlikhet.

Anonym säger: Hej Anna! Min fråga är tänker SSU göra något om Säpos förslag att spana ungdomar i skolor för att bekämpa terrorism.Är det rätt väg att bekämpa terrorism om inte vad är SSU förslag.

Mvh Dervis/ Uppland

   Anna Sjödin säger: Det är helt fel väg. Den vägen leder bara till ökade fördomar och ojämlikhet. Vi slåss mot den här förskjutningen i samhället.

Leo säger: Jag tror att trängselskatten var droppen. Moderatarna tar hem nästa val. eller vad tror du?

   Anna Sjödin säger: Det tror inte jag. Vem röstar för ökad trängsel?

22 Sthlm säger: Jag vill inte gå med i NATO, det vill väl borgsarna. Vaf tycker du?

   Anna Sjödin säger: Vi tycker inte att Sverige ska gå med i NATO och styras av George W Bush galna utrikespolitik.

Flerren säger: Varför vill ni ha lite poliser och armé ? Stor makt = bra makt !

   Anna Sjödin säger: Antalet poliser har aldrig ökat lika mycket som under sista mandatperioden. Det är en borgerlig myt att vi inte satsar på polisen. Problemet i världen är inte att det satsas för lite på militären utan för lite på bistånd.

Maria säger: Jag undrar om ssu vill ha självförsvar för tjejer i skolan?

   Anna Sjödin säger: Ja.

ensamman säger: Ni slåss för minskade klyftor säger du men det är ju konstigt att ni misslyckats med det också - klyftorna ökar ju!!

   Anna Sjödin säger: Sverige kan bli mycket bättre. I år så ökade vi barn -och studiebidraget och satsar mer pengar på vården. Allt för att minska skillnaderna mellan människor.

Pyttanh säger: Vad är SSU:S främsta uppgift? Vad är det ni jobbar hårdast för?

   Anna Sjödin säger: Att öka sysselsättningen för ungdomar och förbättra skolan. Jämställdheten är väldigt viktig. Vi ska alltid jaga på vårt parti för att ta dessa frågor på allvar.

johanna säger: varför ska tjejer få självförsvar i skolan och då inte killar.. är de inte fler killar som råkar ut för våldsbrott?! kvotering och jämstäldhet sa du!?!?!

   Anna Sjödin säger: Det är skillnad på våldsbrotten. Killar slår ner killar. Killar slår också ner tjejer. Framförallt i hemmet.

Chrille säger: Har du gjort något annat än politik? Jobb? Idrott?

   Anna Sjödin säger: Jag har arbetat som vårdbiträde, socialsekreterare och på restaurant mm. Jag har också spelat i rugbylandslaget.

Anonym säger: Bekämpa terrorn. Såg att du är arg på Bodström. Varför det? Borde inte staten få bättre koll på skumisar?

   Anna Sjödin säger: Bodström riskerar att bli den justitieminister som spolar ner svenska folkets integritet i toaletten. Terrorism bekämpas bäst genom arbete för demokrati och mänskliga rättigheter. Att rota i folks garderober löser inga problem.

Moderator säger: Nu kommer den sista frågan

asdfg säger: Vilket ekonomiskt system föredrar DU, socialism eller kapitalism?

   Anna Sjödin säger: Jag föredrar den socialdemokratiska vägen med blandekonomi. Gå gärna in på ssu.se och läs mer om vad vi tycker.Glöm inte att rösta på sossarna i valet - Moderaterna vill rasera den svenska modellen. Tack för idag!