Tv-doktorn gav bort sin nakenfilm

Anställda fick läkarens privata film: Jag skäms

1 av 2 | Foto: Kanal 5
Känd från "plastikkliniken" Carl Troilius var med i tv-dokumentären "Plastikkliniken" i Kanal 5.
NYHETER

På dvd:n som delats ut till klinikens personal poserar tv-doktorn Carl Troilius naken innan han glider ner i en jacuzzi.

Filmar gör hans nakna fru, som också är med på bild.

-Det här är oerhört pinsamt för mig. Jag skäms, säger Troilius till Aftonbladet.

Filmen skänktes till de anställda på Plastikkirurgicentrum i Malmö före jul, och är inspelad under en personalresa till Malta.

Filmen är tagen med en vanlig videokamera och inleds med semesterbilder på personalen där de äter middag, går på sightseeing och roar sig. Stämningen är uppåt och hjärtlig.

Spänner musklerna

Men efter cirka 12 minuter byter filmen karaktär. Tv-doktorns fru håller i kameran och filmar sitt och makens badrum. Kameran sveper över en spegel och man skymtar hennes nakna kropp. En liten stund senare dyker Carl Troilius upp i bild -spritt språngande naken.

Han står på golvet och talar med sin fru.

I nästa klipp står tv-doktorn på badkarskanten, fortfarande naken och spänner musklerna.

- Det känns otroligt pinsamt. Det känns mycket besvärande både för mig och min fru att klinikens anställda har fått den här filmen, säger Carl Troilius. Det var naturligtvis inte meningen att någon skulle se de här bilderna. Det är ju privat.

Kom med av misstag

Enligt Carl Troilius hamnade nakenscenen i filmen av ett misstag. Det är han själv som filmat större delen av materialet och klippt ihop filmen. Men trots att det är en månad sedan personalen fick filmen har ingen sagt ett knyst.

-Jag fick kännedom om att nakenbilderna var med efter att Aftonbladet kontaktat mig. Jag har haft ett möte med personalen och informerat dem om att det här är ett misstag från min sida. Nu ska jag samla in alla exemplar av filmen och förstöra den och göra en ny film utan de här bilderna på.

Hur har de anställda reagerat på att de fått den här filmen?

-Jag har förstått att många tycker att det här är mycket märkligt. Men ingen har konfronterat mig med det.

Filmer som kom ut av misstag

Kajsa Sigvardsson