Passagerare får pengarna tillbaka

Hotade med myteri på kända lyxkryssaren

Foto: AP
Världens dyraste kryssningsfartyg - Queen Mary 2.
NYHETER

Kryssningsfartyget Queen Mary 2 ställde in besök i flera hamnar längs rutten.

Det gjorde passagerarna missnöjda - så pass att de hotade med myteri.

Nu har rederiet beslutat ge vissa resenärer pengarna tillbaka.

Fartyget fick problem med en propeller när hon i förra veckan lämnade hamnen i Florida, uppger BBC. Lyxkryssaren tvingades återvända till Fort Lauderdale, och var försenad när hon slutligen kom iväg.

Missade tre stopp

Förseningen, samt att fartyget tvingades gå långsammare än planerat på grund av problemen, innebar att man missade tre stopp längs vägen mot Rio de Janeiro i Brasilien. Passagerare som betalat dyrt för att få se St Kitts, Barbados och Salvador blev givetvis missnöjda, och krävde pengarna tillbaka.

I första hand erbjöd rederiet Cunard en återbetalning på 50 procent. Detta gjorde dock inte passagerarna nöjda. De hotade vägra stiga av i Rio om de inte fick full återbetalning.

Och nu backar rederiet. De passagerare som köpt biljett med slutdestination Rio får tillbaka alla sina pengar. De som planerat återresa till USA får tillbaka en del av beloppet.

Inga fattiglappar

– Vi beklagar att våra bästa insatser från både befäl och besättning inte har visat sig tillräckliga för ett betydande antal personer, säger en talesman för rederiet Cunard till brittiska BBC.

Passagerarna ombord på världens dyraste kryssningsfartyg är inte direkt några fattiglappar. En resa i turistklass för 12 dagars kryssning kostar omkring 130 000 kronor - och många har betalat mycket mer än så.

Tidigare:

Mia Carron