”Jag har inte gjort något fel”

SSU-ordföranden Anna Sjödin hävdar att hon blev misshandlad av vakterna

Foto: SÖREN ANDERSSON/ SCANPIX
Anna Sjödin har under dagen varit på sjukhus för att få sina skador dokumenterade.
NYHETER

Vid en presskonferens på söndagseftermiddagen ger SSU-ordföranden Anna Sjödin sin version av bråket på Crazy Horse.

– Jag blev misshandlad. Jag har inte gjort något fel, säger hon.

Foto: TORBJÖRN EK

Det var vid tvåtiden på natten mot söndagen som ett bråk uppstod på krogen Crazy Horse. Krogvakterna säger att Anna Sjödin blev våldsam när hennes kompis blev avvisad och att hon slagit en av vakterna i ansiktet. När polisen kom till platsen greps Sjödin för våld mot tjänsteman och fördes till polisstationen. Eftersom det inte gick att förhöra henne på natten placerades hon i tillnyktringsscell och fick lämna polisstationen på söndagen.

"Jävla svartskalle"

Babak Jemai är läkare vid Danderyds sjukhus och jobbar extra som krogvakt. Han är den som polisanmält Anna Sjödin för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman. Till TV4 säger han:

– Kvinnorna skulle avvisas för de var för fulla och de ville köpa mer dricka. I samband med det får jag två slag i bakhuvudet och ett knytnävsslag i ansiktet.

En stund senare tog Sjödin tag i hans tjänstebricka som hängde runt halsen. Trots flera batongslag och att han slet i armarna släppte hon inte, uppger TT.

Anna Sjödin ska också ha uttryckt sig rasistiskt mot Jemai.

– Hon sa: Jävla svartskalle. När jag frågade vad hon sa så tittade hon mig rakt i ögonen och sade: Det är sådana invandrare som du som vi inte vill ha i det här landet, säger han till TV4.

TT: Hon har givit en helt annan bild av händelserna. Ljuger hon?

– Hon måste ljuga, säger Babak Jamei.

”Tre vakter satt på mig”

Vid 17-tiden på dagen kallade Anna Sjödin och hennes rättsliga ombud till presskonferens för att ge sin version av det inträffade.

– Jag blev misshandlad i natt. Tre vakter satt på mig och jag blev slagen med batong, säger hon.

Hon säger också att en av vakterna kallade henne hora och hennes advokat Tomas Rothpfeffer säger att i hans bedömning har Anna Sjödin blivit utsatt för övervåld.

Sjödin säger att det var hon själv som ville att polisen skulle komma dit och att hon ville åka till stationen för att göra en anmälan mot vakterna. Hon ville inte vidare kommentera att hon varit inlåst i tillnyktringscellen under natten men enligt Sjödin var polisens argument att hon var för berusad.

På söndagseftermiddagen meddelade polisen att de ännu inte fått in någon motanmälan mot vakterna men Anna Sjödin säger att hon kommer att anmäla senare i veckan.

Såg du bråket – mejla

Therese Holmberg