Tonåringar omkom i stugbrand

De danska flickorna var på skidresa i Norge

NYHETER

När branden bröt ut befann sig nio personer i fjällstugan i Norge.

Sex av dem lyckades ta sig ut - men tre tonårsflickor omkom i lågorna.

– Det är en tragedi, säger Ove Austenå vid Agders polisdistrikt.

Flickorna ingick i ett sällskap som hade rest till Hovdens fjällanläggning i norska Setesdal.

– Det är en grupp på 200 danska elever som är däruppe. Eleverna kommer från olika ställen i Danmark. Det är en tragedi, säger Ove Austenå vid polisen i Agder till norska Dagbladet.

Under 18 år

Larmet om branden kom till polisen strax efter klockan två natten till i dag. En och en halv timme senare, vid halv fyra-tiden på morgonen, var branden släckt.

De tre flickorna som blev kvar i den brinnande stugan är alla under 18 år - enligt uppgift i norska medier 15, 16 och 17 år gamla. Stugan totalförstördes i branden, och ytterligare två personer fick föras till sjukhus med rökskador.

Enligt polisen är det för tidigt att säga något om orsaken till branden. De sex personer som tog sig ut ur stugan får nu berätta sina versioner av händelseförloppet, men det hade på morgonen inte lett till att polisen fått någon klar bild.

Fick psykologhjälp

Flickorna studerade vid Vejstrup Ungdomsskole på Sydfyn i Danmark. Många av de övriga eleverna på skolresan chockades av händelsen, och fick under morgonen psykologhjälp på Högfjällshotellet i Hovden, skriver danska Ekstrabladet.

Mia Carron