Terrorgranne tvingas böta 100.000 kronor

Tv-stjärna hotade grannar - fälld för misshandel

NYHETER

Dokusåpastjärnans grannar var så rädda för honom att de flyttade.

För en månad sedan häktades han misstänkt för bland annat olaga hot.

I dag dömdes den 32-årige mannen till rättspsykiatrisk vård och 100.000 kronor i skadestånd.

Mannen var en av deltagarna i dokusåpan ”Expedition Robinson” förra året.

Nu har hans grannar vittnat i tingsrätten om hur han i nästan ett års tid terroriserat sina grannar i en fastighet i Mellansverige.

I dag fälldes mannen mot sitt nekande för misshandel, olaga hot, ofredande, egenmäktigt förfarande, skadegörelse och hemfridsbrott.

Han dömdes till rättspsykiatrisk vård - och nästan 100.000 kronor i skadestånd till grannarna och fastighetsägaren.

Sprejade dörren

I höstas polisanmäldes tv-kändisen av sina grannar, som hade fått nog av att han spelade musik på sin stereoanläggning på hög volym - mitt i nätterna.

Innan polisanmälan gjordes hade en av grannarna, en kvinna, tagit kontakt med bostadsrättsföreningens styrelse med anledning av mannens beteende.

Dagen efter hade någon sprejat hennes ytterdörr med svart färg. Enligt tingsrättens dom är det bevisat att mannen förstörde kvinnans dörr och dessutom kastat tegelstenar mot grannkvinnans fönster.

Men det var fler grannar som kände sig hotade av dokusåpastjärnan. Ett ungt par i trappuppgången var så rädda för mannen att de tvingades flytta.

”Obehaglig”

– Vi känner oss inte trygga. Han är en obehaglig människa, sa en granne till Aftonbladet i oktober.

I början av januari häktades mannen. Han har hela tiden nekat till brott - under häktningsförhandlingen uppgav han att han har god kontakt med sina grannar.

Både åklagaren och mannens advokat yrkade under rättegången på att mannen skulle genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Tidigare:

Mia Carron, Caroline Olsson