”Batong, knytnävar och sparkar”

Läsarnas berättelser om krogvåldet

NYHETER

Vem tror du på i SSU-skandalen - Anna Sjödin eller Babak Jamei? Den frågan ställer aftonbladet.se till sina läsare.

Två av tre tror på krogvaktens version.

Men i aftonbladet.ses diskussionsforum berättar läsarna om det krogvåld de själva varit med om.

Här är några av berättelserna.

”Jag var på puben med flera kamrater. Där stöter jag på en vakt som som blev utslängd från ett gym jag jobbat på. Han hade använt sig av olagliga preparat under träningen.

Mina kompisar kom in men jag fick inte komma in. Jag var chaufför och drack inte den kvällen. Motiveringen var att jag var för full.

När jag gick sa jag till vakten att jag trodde inte man fick jobba som vakt om man höll på med steroider. Då kom vakterna efter mig och släpade mig 50 meter, in på krogen och in på vakternas rum. Där fick jag nåt gruvligt mycket stryk av dom med både batong, knytnävar och sparkar.”

”I väggen med huvudet före”

”Det värsta var killen som stod bakom mig i kön på väg ut (!) från en av krogarna på Stureplan. Kön hade fastnat av någon anledning och i trappan upp stod vi och väntade på att få komma ut. Killen bakom mig ropar vänligt till vakterna och frågar vad som står på och hur länge han tror att det kommer att ta. Det var inget otrevligt i tonen utan snarare mer än vänligt. Vakten reagerade genom tränga sig nerför trappan, skicka in min polare i väggen med huvudet före, köra in sin hand i killens mun och ta tag i underkäken och först trycka ner honom i trappstegen och sedan släpa honom uppför trappan, slänga ut honom och sedan skrika så vi alla hörde: "Nu är du ute, din köttskalle. Är du nöjd nu då?"

”Bara bra erfarenheter”

”Visst tror jag att det finns vakter som inte gör sitt jobb som de ska men jag vet också att många incidenter beror på gästen och inte på vakterna som gör sitt jobb. I Sverige är många ganska packade när vi går ut och detta gör att vakterna får mer att göra. Och vi vet alla att när vi är onyktra så har vi alltid rätt. Vidare har jag i princip bara bra erfarenheter av vakter på uteställen. Sköter man sig och inte gör några dumheter behöver inte vakterna ingripa.”

”Kraftigt övervåld”

”Erfarenheten jag har av "ordningsvakter" är att de använder KRAFTIGT övervåld, det är precis som att de tar ut alla aggressioner när de får chansen dvs. mot "den fulle kroggästen".

Har själv blivit "armbågad" i magen + fått tummen allvarligt skadad (hårt bakåtbruten i 4 minuter.. )av så kallade "ordningsvakter. Jag hade bara ställt en hövlig fråga och var inte "berusad". Därutöver har jag sett hur andra har blivit behandlade....

(Är kvinna 165 cm. 53 kg, kände dom sig hotade....?)”

”En vakt satt på mig”

”Jag var chaufför en kväll och fick uppleva att vakterna var otrevliga mot min bror och till slut vägrade honom att komma in. Jag skulle resonera med dem, då jag i min enfald trodde att de ogärna tog en diskussion med onyktra. Det slutade med att dom inte släppte in mig heller vilket gjorde att jag på utsidan fällde en sista drypande kommentar om deras idiotiska förklaringar vilket gjorde dom rasande.

Vakten kom ut från stället, hämtade mig på trottoaren och slet IN mig. "Ja, då var man inne ändå" tänkte jag tills jag hamnade inne i en liten skrubb där en vakt satt på mig och den andra sökte igenom mina fickor. Då jag sa att jag var nykter och att detta skulle polisanmälas tryckte dom upp min arm mer och mer samtidigt som dom skrek "Är du nykter, eller?" tills dom fick mig att säga att jag inte var nykter.”

Läs mer:

Sammanställt av Mia Carron